Benzin ve motorinde indirim

TAKİP ET

Merkez Bankası'nın piyasaların beklentisinin aksine üst üste yaptığı faiz indirimi kararları sonrası döviz uun süre rekor kırdı.

Merkez Bankası'nın piyasaların beklentisinin aksine üst üste yaptığı faiz indirimi kararları sonrası döviz uun süre rekor kırdı.

Son olarak 18 TL bandını da aşan dolar panik havası oluştururken birçok ürüne de fahiş zamlar geldi. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan da faiz indirimini net bir şekilde savundu. 

geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleşen kabine toplantısı sonrası Erdoğan açıklama yaparak yeni bir TL mevduat ürünü duyurdu. Daha sonra bu ürünün adı 'Kur korumalı TL Mevduatı' olarak adlandırılsa da ekonomistler bunun örtülü faiz olduğunu belirtti. Erdoğan'ın açıkladığı bu ürün sonrasında dolar sert düşüş yaşayarak 12 bandına geriledi. Bununla birlikte gözler de dolar rekor kırarken gelen fahiş zamlara çevrildi.

BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİM

Öte yandan yüksek kur sürecinde en fazla zam gelenlerden biri olan akaryakıta indirim geleceği öğrenildi. bugün benzinde 1 TL 92 kuruş, motorinde 1 TL 94 kuruş indirim bekleniyor. Bu indirim sonrasında devletin benzinde 61 kuruş, motorinde 12 kuruş alacağı kalacak. İzleyen indirimlerde bu tutarlar kadar ÖTV ayrılacak, kalan tutar varsa satış fiyatlarına yansıtılacak. İndirimler bu gece uygulamaya girecek.

 

akaryakıt benzin motorin indirim