Berge,"Van'ın İmar Sorununu Çözeceğiz"

TAKİP ET

AK Parti Van İpekyolu Belediye Başkan Adayı İsa Berge, ,'Van'da 14 ile 20 kat arası ruhsat vereceğiz'dedi.

AK Parti Van İpekyolu Belediye Başkan Adayı İsa Berge, Van'ın en büyük sorununun imar olduğunu belirterek, bu sorunu çözmeyi hedeflediklerini söyledi. Berge, iş dünyasının temsilcileriyle bulunduğu mahallede zemin etüt çalışmaları yaparak, 14 ila 20 kat arasında ruhsat vereceklerini ifade etti. Van'ın güçlenmesi için yeni bir yapılanmaya ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Berge, imar alanlarını açarak şehirleşmeyi destekleyeceklerini belirtti. İmar yapılanmasının işsizlik sorununun önündeki en büyük engel olduğunu dile getiren Berge, Erek Dağı'nın bulunduğu kısma yeni bir şehir kuracaklarını ve bu sayede işsizlik sorununu çözeceklerini söyledi. Ayrıca, gençlere burs verme ve sosyal alanlar oluşturma sözü veren Berge, kadınların çocuklarını belediye bünyesindeki kreşlere bırakabilmesi için mahallelerde kreşler açacaklarını belirtti. Esnaf sanatkâr kökenli olduğunu ifade eden Berge, ahlaki değerlere önem vererek akılcı bir belediye başkanlığı yapacaklarını dile getirdi.

“VAN’DA İMAR SORUNU ÇÖZÜLECEK”

AK Parti İpekyolu Belediye Başkan Adayı İsa Berge, "Van'da en büyük problemimiz imar sorunu. Ben imardan başlayarak ilerlemek istiyorum çünkü burada iş dünyamızın da kıymetli temsilcileri var. Şu an bulunduğum mahalle de dahil olmak üzere tüm mahallelerimizde zemin etüt çalışmaları yapılarak 14 ile 20 kat arası ruhsat vereceğiz. Kentimizin güçlenmesi için yeni bir yapılanmaya ihtiyacı var, yeni bir şehirleşmeye ihtiyacı var. Bu şehirleşme de imar alanlarını açmakla olur. Biz her zaman işsizlik probleminden bahsediyoruz, işsizlik probleminin önündeki en büyük engel imar yapılanmasıdır.

Bizler Erek Dağı'nın bulunduğu kısma bir şehir kuracağız. İmar yapılanması, yani güçlü bir yapılanma kurduğumuzda işsizlik durumu ortadan kalkacak, çünkü orada iş alımları oluşacak, gençlerimiz için sosyal alanlar oluşacak. Gençlerimiz eğitim-öğretim döneminde çok zorlanıyorlar, özellikle de okuyan gençlerimize burs verme noktasında elimden geldiği sürece maddi destek sağlayarak, hayatı kolaylaştıracağız.

Çocuk sahibi olan ve çalışan kadınlar yüksek miktar paralarla çocukları kreşe gönderiyorlar. Her mahallemizde kreş açacağız, böylece anneler çocuklarını belediyemiz bünyesinde bulunan bu kreşlere bırakabilecekler. Ben esnaf sanatkârlardan gelen biriyim, orada esnaflık ahiliktir, ahilik ise kardeşliktir, yardımlaşmadır, hürmettir. Ahi Evran'ın çok güzel bir sözü var: 'Hak ile sabır dileyip, bize gelen bizdendir. Akıl ve ahlak ile çalışıp, bizi geçen bizdendir.' Bizler de akılcı bir belediye ve güzel bir ahlak temeliyle güzel bir belediye başkanlığı yapacağız."dedi.

Van ili İpekyolu ilçesi Çohaz kavşağı mevkiinde saat 11:30’da Ak Parti ilçe Belediye Başkan Adayı İsa Berge’nin seçim ofisinde katılım sağlayanlar:  AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti Doğu Anadolu Bölgesi Teşkilat İl Koordinatörü Hacı Özkan, AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, AK Parti İpekyolu Kadın Kolları Başkanı Suzan Türkoğlu, İpekyolu Belediye Başkan Adayı İsa Berge, Edremit Belediye Başkanı ve AK Parti Edremit Belediye Başkan Adayı İsmail Say ve STK ve parti temsilcileri katılım sağladı.

 

Van – Van Haber – Van Gazetesi – Van Haber Gazetesi – Van Haberleri – Van ili – Van Seçim – Van seçim anketleri – Van seçim büroları – Wan 

Van İsa Berge vanhaber İpekyolu