Bilim kurulu 6 gün uyarısında bulundu

TAKİP ET

Son dakika koronavirüs haberleri ve koronavirüs haberleri ile ilgili tüm sıcak gelişmeleri sayfamızdan takip edebilirsiniz. koronavirüs ile ilgili 242 haber listeleniyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, "Pozitif bir kişiyle temas ettiğinizde en erken 6 gün sonra testiniz pozitif çıkar. 6 günden önce yaptırdığınız testler negatif çıkacaktır." dedi. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, yeni tip koronavirüslü ( Kovid-19) kişilerle teması olanların test için aynı gün hastanelere gitmemesi uyarısında bulunarak, " Pozitif bir kişiyle temas ettiğinizde en erken 6 gün sonra testiniz pozitif çıkar. 6 günden önce yaptırdığınız testler negatif çıkacaktır." dedi.
Taşova, valilik iş birliğinde Adana İl Sağlık Müdürü Halil Nacar ile katılacağı 17 radyonun ortak yayını öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm Türkiye'de vaka sayılarında artış olduğunu söyledi.
Birçok faktörün vaka artışlarına neden olduğunu ifade eden Taşova, hastanelerde de yoğunlukların buna bağlı arttığını anlattı.
Taşova, son günlerde hastane önlerinde test kuyruklarının oluştuğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

bilin kurulu test pozitif negatif