Bir alkışta Burak Çakar'a - 200 kiloya yakın çöp topladı

TAKİP ET

Vanlı Eğitimci Burak Çakar, Van Gölü kıyısında 200 kiloya yakın çöp topladı.

Van haber - Van'ın Tuşba ilçesinde bulunan İskele bandı ve sahil kıyılarında 200 kiloya yakın çöp toplayan Burak Çakar, Van halkına önemli açıklamalarda bulundu.
 
Burak Çakar, "Van gölümüzün hızla kirlendiğini fark ettim. Bu konuda neler yapabilirim diyerek soluğu iskele sahilinde aldım. Burada bulunan çöpleri toplayarak en azından bir farkındalık oluşturabilirim dedim. Van'ımızın zenginliklerini, doğal güzelliklerimizi korumak adına bizlere çok iş düşüyor. Bu göl başka ülkelerde olsa, emin olun çok daha farklı değerlendirilirdi. Van'a gelen yerli veya yabancı turistlerin gölümüzü kirli görmeleri bizim için kötü bir imaj oluşturuyor. . Pandemi sürecinde doğa bir nefes aldı. Ama bu çok uzun sürmeyecek. İnsanlar yine doğaya zarar vermeye devam edecek. Van gölünde bulunan doğal dengeyi koruyarak zararı en aza indirgemeliyiz. Habitatların oluşumlarına zarar veriyoruz. Bu da Van gölünde yaşayan canlıların yaşam alanlarını daraltıyor. Hatta yok olmasına neden oluyor. Lütfen Van gölümüzü temiz tutalım."dedi.
 
Van İpekyolu Gençlik Merkezinden Çakar'a teşekkür notu: "Havayı, suyu, doğal yaşamı koruma çabalarımız, aslında kendimizi koruma çabalarımızdır. Van Gölü'müzün eşssiz sahilini temiz tutmak amacıyla gönüllü gencimiz sahil boyunca temizlik yaptı. Duyarlı Eğitimci Burak Çakar'a farkındalık çalışması için teşekkür ederiz."denildi.
 
Van Gazetesi - Özel haber - 0544 409 0328
 

van haber son dakika 200 kilo çöp haber van gölü kirli burak çakar