Bir şehir sulara teslim oldu

TAKİP ET

Ankara'da meydana gelen şiddetli yağış dolayısıyla Pursaklar ilçesinde ve Altındağ ilçesinde akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Pursaklar ilçesinde meydana gelen yağış bir süre hayatı durdurdu.

Ankara'da meydana gelen şiddetli yağış dolayısıyla Pursaklar ilçesinde ve Altındağ ilçesinde akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Pursaklar ilçesinde meydana gelen yağış bir süre hayatı durdurdu.

Yağış sonrası cadde ve sokaklar göle döndü. Vatanşlar sel sularını kovalarla tahliye etmeye çalıştı. 

Altındağ ilçesinde ise dere yatağında bulunan evler ses suları altında kaldı. Yaklaşık olarak 1,5 metre yükselen sel suları dolayısıyla 4 ev ve 2 kazan dairesi kullanılamaz duruma geldi. Sel, akşam saatlerinde Baraj Mahallesi  Alaeddin Keykubat Sokak'ta yer alan 2 apartmanda meydana geldi. Yaklaşık oalrak yarım saat boyunca etkili olan yoğun yağış ve sağanak sonrasında apartmanların arkasına sel suları doldu. Yükselen sel suları apartman ve bodrum katlarınnı hızla doldurdu. Bahçe katlarındaki su seviyesi 1,5 metreye kadar ulaştı. 

''BİR YILDA 2 KEZ SELE MAĞRUZ KALDIK''

Sel anında evinde kayınvalidesi ve 2 ile 5 yaşlarındaki iki çocuğu ile evde olan Gülbeyaz Bekmezci, ''Çocuğu uyuttum ben, annem içerideydi. Yağmur birden yağdı zaten. Görevli arka taraftan camdan seslendi bize, 'sel geliyor çıkın evden' diye. Çocuklarla annemi aldım, nasıl çıktık evden bilmiyoruz zaten. Baraj kapağı diyorlar, adı nedir bilmiyorum. Evin arkasında bir yer var, oradaki rögar kapakları yeterli gelmiyormuş. Her yağmur yağmasında sel basıyormuş burayı, dokuzuncu baskınmış bu.

Ben bilmeden geçen yıl aldım, krediyle burayı. Sel baskınından haberim yoktu, bize verdiler. Aldıktan 3 ay sonra aynı şekilde bastı. Bir yıldır tadilatıyla uğraşıyorum, tamamlamadan tekrar aynısı oldu. Bu ikinci bir yılda 2 kez maruz kaldık sele'' şeklinde konuştu.

 ''BELEDİYE KANALA TEL ÖRGÜ ÇEKTİ''

Apartmanda yaşayan vatandaşlardan Engin Karakaya apartmanda bulunan ASKİ'ye ait yağmur suyu kanalının kapasitesinin yetersizliğinden dolayı evleri su bastığını söyledi.
Karakaya, ''Otoyol köprüsünün çıkışında büyük insan boyunda kanal var. Bunun karşılığında yarım metrelik bir boru koymuş.

Bu da o suyu taşıyamadığı için burayı su basıyor sürekli. Doğru düzgün yağmur yağmadı, yerlere bakın hep kuru. Tamamen Pursaklar tarafındaki yağmur sonucu, ASKİ'nin suçundan dolayı bizim burayı su basması olay. Herhalde birilerinin canına bir şey gelmediği sürece belediye el atmayacak. Belediyeye bildirildi, bildirildikten sonra belediye kanalın etrafına beton attı, bir de tel örgü çekti yağmura karşı. Çözüm olarak kanalın etrafına tel örgü çekmişler.'' şeklinde sitem etti.


Kaynak: Haber 365



 

ankara sel yağış VAN GAZETESİ van gazetesi pursaklar ilçesi