Bölgesel Kariyer Fuarları Van'da düzenlenecek

TAKİP ET

Van YYÜ Ev sahipliği yaptığı Yetenek Her Yerde Bölgesel Kariyer Fuarı 2023 Yılı Planlama Toplantısında Yer Aldı 

2019 yılından itibaren “Yetenek Her Yerde” temasıyla düzenlenen Bölgesel Kariyer Fuarlarının 2023 Yılı Planlama Toplantısı gerçekleşti. 11 üniversite rektörü, rektör yardımcıları ve kariyer merkezi müdürlerinin katıldığı toplantıda 2023 yılında yapılacak olan Bölgesel Kariyer Fuarları Planlaması kapsamında sürece dair bilgilendirmeler ve hedefler paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofis Başkanlığı koordinasyonunda üniversiteler, kamu ve özel sektör kurumları ile meslek odalarının işbirliği ile gerçekleştirilen kariyer etkinlikleri, 2023 yılında 400 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.


Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Gümüş katıldı. Akdeniz Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi de toplantıya katılan üniversiteler arasında yer aldı. 


Atay yapılan toplantıda; “2023 yılının şubat ve mart aylarında gerçekleştirmeyi planladığımız fuarları üniversitelerimizin uygun gördükleri yerlerde yapacağız. Başta Ankara’daki kamu kurumları, bağlı ve ilgili kuruluşlar, savunma sanayi ve Türkiye’nin özel sektörünü temsil eden büyük şirketlerimiz ve yereldeki şirketler de fuarlara katılım sağlayacak. Dördüncüsünü yapacağımız organizasyonun önceki yıllardan daha yüksek katılımlı bir organizasyona dönüşeceğine inanıyoruz.

2023’te bölgesel kariyer fuarlarına katılımın yaklaşık 400 bin olmasını bekliyoruz.” ifadelerinde bulundu. 


Toplantı kapsamında; Doğu Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarı (DAKAF2023), Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğünde ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, bölgemizde yer alan üniversitelerin katılımı ile 2023 Mart ayında Van’da gerçekleştirilmesi kararı alındı. “Yetenek Her Yerde” temasıyla yola çıkılan fuar etkinlikleri DAKAF’23 ile bölgemizde yer alan üniversitelerin öğrenci ve mezunları ile sektör temsilcilerini bir araya getirerek karşılıklı etkileşim sağlamayı amaçlıyor. 
 

van yyü yetenk her yerde tema