Brexit Türk vatandaşlarını nasıl etkileyecek? Ankara Anlaşması'nda son durum...

TAKİP ET

İngiltere'de Brexit tartışmaları ve erken seçim sinyalleri gelmeye devam ederken Türk vatandaşlarının ilgi gösterdiği Ankara Anlaşması ile ilgili belirsizlikler devam ediyor.

İngiltere’de siyasi karışıklıklar devam ediyor… Theresa May’in istifası sonrası Başbakanlık koltuğuna oturan Boris Johnson geçtiğimiz günlerde Kraliçe’den 9 Eylül ile 14 Ekim arasında parlamentonun askıya alınmasını talep etmiş Kraliçe de bu talebini onaylamıştı.
Muhalefet temsilcilerinden bazıları Johnson’un bu hamlesini ‘parlamentoya yapılan darbe’ olarak nitelendirmişti.
Tüm bunların ardından Anlaşmasız Brexit seçeneğinin Avam Kamarası'na takılması sonrası 15 Ekim'de seçim önerisini meclise getiren İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bu oylamayı da kaybetti.Tüm bu siyasi çekişmelerin ortasında Türk vatandaşlarının da aklında “Brexit sonrası Ankara Anlaşması’nın akıbeti ne olacak? Son anda başvurular şansı düşürür mü? Vizelerin ret almasının sebepleri nelerdir? Başvuru sonuçlanması ne kadar sürüyor? Ankara Anlaşması için İngilizce bilmek gerekiyor mu?” gibi sorular var. Bu soruları CSS Legal Danışmanlık Firması Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ahmet Engin ve LexLegal Global şirketinin kurucularından Göçmen Hukuku Uzmanı Halil İbrahim Hurriyet.com.tr’den Mine Üçgün’e cevaplandırdı.CSS Legal Danışmanlık Firması Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ahmet Engin;