Bu Görüntü Van'a ve Size yakışmadı

TAKİP ET

Van'da bugün düzenlenen Van Newruz etkinliği için afişler uygun olmayan alanlara yapıştırıldı.

Van'da duraklara, direklere, panolara boş görülen her yere nevruz afişi yapıştırıldı.

Van'ın İpekyolu ilçesinde telefon trafolarına, direklere, duvarlara ve birçok yerlere kendi tanıtımlarını gerçekleştirmek için astıkları afişler vatandaşlar tarafından tepkiye sebep oldu.
Van ilinde binlerce vatandaş, Newruz için hazırlıklarını tamamladı ama Van ilinin görüntüsünü bozan ve memleketin estetiğini etkileyen görüntülerden kaçınmayanlarda mevcuttu. Van ilinde halkın partisi ve memleket için çaba sarf ettiğini ifade eden siyasi partililer, seçime bir ay kala gündeme gelmek için çalışmalara başladılar...

Van'da Vatandaş,"Van'da 27. Dönem milletvekili olarak çıkarılan AKP'den 3 kişi ve HDP'den 5 kişi ama görünürde ise kimsenin olmadığı Van ilinin herkes tarafından sahipsiz olduğunu bir kez daha görüyoruz."dedi.


27. Dönem Van Milletvekili Tayyip Temel, uygun olmayan alanlara asılan afişleri sosyal medyasında paylaştı.


KENTİN GÖRÜNTÜSÜNÜ BOZMAMAK İÇİN PEKİ, NE YAPILMALI?

Van'da eğitim kurumlarının ya da esnafların tanıtımını gerçekleştirecekleri tek bir afiş alanları yok. Bu nedenle sadece esnaf, kurumlar, kolejler ve bazı sektörler için şehrin bir kaç bölümüne pano eklenilebilir. Eğitimcileri, İş adamları, Esnafları ve vatandaşları çevre konusunda sürekli bilgiler aktarılabilir. En önemlisi de yasak olan yerlere yapıştırılan ilan sahiplerine uyarı yapılabilir.

Van Gazetesi - Halkın içinden gelen...





Van Newruz Van Haber Milletvekili broşür