BU HASTANE HAKKINDA ŞOK İDDİALAR

TAKİP ET

Son zamanlarda bebek ve anne ölümleri ile gündeme gelen Doğu Beyazıt devlet hastanesi hakkında şok iddialar ...

Son zamanlarda bebek ve anne ölümleri ile gündeme gelen Doğu Beyazıt  devlet hastanesi hakkında şok iddialar ... 

 

Ağrı’da son iki yıldır ciddi sağlık sorunları yaşandığını vurgulayan Koç, Doğubeyazıt Devlet Hastanesi’nde doğum için giden kadınlara yönelik kötü yaklaşımlar olduğunu söyledi. Doğubeyazıt Devlet Hastanesi’nde ebelerin doğum sırasında kadınları dövdüğü ve hakaret ettiğine yönelik ciddi iddialar olduğunu belirten Koç, “Olay sosyal medyada var. Savcılığa yansımış durumda” dedi.

 

OLAY HAKKINDA

 

 Olaya ilişkin bilgi veren Koç, Doğubeyazıt ilçesinde yaşayan Menaf Taştaş’ın, 1 Mayıs 2020 tarihinde doğum sancıları başlayan eşini Doğubeyazıt Devlet Hastanesi’ne götürdüğünü ve eşine içeride ebelerin hakarette bulunup darp ettiğini belirtti. Yerel gazetelerde çıkan haberlere dair de Koç, Taştan’ın ifadelerinde yer alan şu sözleri okudu: “Eşim doğum hanedeyken, bilgi almak istedim kimse bilgi vermedi. Israrlarıma rağmen ne gelen oldu ne giden ebe geldi ‘daha bebek doğmamış’ dedi. Ben de dedim ki ‘çok bağırıyor acil doktor çağırın, ameliyata alın’. Ne kadar ısrar etsem de uzman doktor çağrılmadı. Gece saatlerine doğru artık eşim onların hakaret ve darplarına dayanamayınca doğumhaneden koridora koştu . Beni öldürecekler’ dedi. Ben de eşim doğumunu yapabilsin diye tekrardan onu ikna ederek, doğumhaneye yeniden gönderdim. Sonrasında eşimin sesi gelmeyince merak ettim, meğer o arada bebek eşimin karnında ölmüş, eşimin de durumu ciddileşmesi ile doktor çağırdılar. O esnada kimse bana bir şey söylemedi, doktorun içeri girmesiyle eşim sedye üzerinde ameliyathaneye götürüldü. Bir hemşire de arkadan geliyordu. ‘Bebek öldü çabuk, kadın da öldü, öldü’ diye bağırıyor, o an dünyam yıkıldı. Doktor sonrasında bebeğin öldüğünü söyledi. Doktora ebeler ‘doğum yapmayı bilmedikleri halde niye beklettiniz, niye ısrarlarıma rağmen size haber vermediler? Bebek içerde ölmüş sizi yeni mi çağırıyorlar? dedim. Doktor da bana ‘bak ben elbiselerimi giymeden koşa koşa geldim’ diyor.”

 

 ‘HASTANEYE MÜFETTİŞ GÖNDERİLSİN’

Olayın takipçisi olduklarını aktaran Koç, “Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı devreye girmeli ve hastaneye müfettiş gönderilmelidir. İnsanlar devlet hastanesine giderek, doğum yapmaktan korkuyor.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Erciş Haber

 

kadın ebe doktor bebek ölümleri hastane ölümler