Bu ilde 221 bin 662 Avro'luk Proje Onaylandı

TAKİP ET

Türkiye'nin bu ilinde 221.662,40 Avroluk "Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor" projesi onaylandı.

Hakkâri’de "Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor" projesi, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen tanıtım toplantısı ile resmiyet kazandı.

Proje, 2019 yılında Hakkâri İl Proje Koordinasyon Müdürü iken yazan Dr. Öğr. Üyesi Murat Koca'ın 3 yıllık titiz bir çalışma sürecinden sonra onaylanan projesi kamuoyuna duyuruldu. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Koca'nın öncülüğünde, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki mali iş birliğiyle hayata geçirilen proje, Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımını desteklemeyi amaçlıyor... Hakkari İl Özel İdaresi tarafından yürütülen projenin bütçesi 221.662,40 Avro, 33 projeden seçilenler arasında yer alarak önem kazandı. Projenin genel hedefi, işsizlerin, kadınların, engellilerin ve öğrencilerin istihdamını artırmak ve istihdam edilebilirliklerini teşvik etmektir. Faaliyetleri arasında kapasite geliştirme, mesleki eğitimler, genel eğitimler ve farkındalık artırma bulunmakta olduğunu vurgulayan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Koca'ın sunum konuşmasında,"Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali iş birliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA)’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni altında Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı uygulanmaktadır.  Söz konusu program Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Programın, Sözleşme Makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü, Operasyon Faydalanıcısı Çalışma Genel Müdürlüğü’dür.

“Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor” projesi, program kapsamında Hakkari İl Özel İdaresi tarafından yürütülmektedir. Projenin toplam bütçesi 221.662,40 Avro olup, bu tutarın 22.550,00 Avro’luk kısmı Eş Finansmanı sağlayan Hakkari İl Özel İdaresi’nin eş finansman katkısıdır.

Projemizin genel amacı “Cinsiyet eşitliğine saygı göstererek Hakkari'deki işsizlerin, kadınların, engellilerin ve öğrencilerin istihdamını ve istihdam edilebilirliğini teşvik etmek” tir. Proje kapsamında üç temel faaliyet bulunmaktadır. Bunlar Kapasite Geliştirme, Mesleki ve Genel Eğitimler ile Farkındalık Artırma faaliyetleridir. Kapasite Geliştirme faaliyeti kapsamında İstanbul ve İtalya’da düzenlenecek olan 18 kişilik eğitmen eğitimleri programı düzenlenecektir. Mesleki ve Genel Eğitimler için Hakkâri İl Merkezi, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde toplam 3 adet teknoloji laboratuvarları kurularak işsizler, kadınlar, engelliler ve öğrencilerden oluşan 265 bireye ulaşılması hedeflenmektedir. Ayrıca Farkındalık Artırma etkinlikleri olan drama ile sahneleme ve sosyal medya yöntemleri kapsamında 4200 kişiye ulaşılması hedeflenmektedir.

Projemiz başvurusu yapılan 500 adet proje içerisinde desteklenmeye hak kazanan 33 proje arasına girmiştir. Bu bağlamda ilimiz için çok önem arz etmektedir. Projemizin başta Hakkari ili olmak üzere ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz."denildi.

Toplantıya katılan isimler arasında Hakkâri Valisi Ali ÇELİK, Vali Yardımcıları Furkan Berber, Tayyar Emre Mahmutoğlu, Buğra Karadağ, Mustafa Berat Kasımoğlu, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Hakkâri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Taylan, Hakkâri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, kurum müdürleri ve basın mensupları yer aldı.

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van Hakkari vanhaber Proje Murat Koca