Bu ilde Vaka sayısı Türkiye ortalamasının üstünde

TAKİP ET

Diyarbakır'da bulunan sağlık meslek örgütleri tarafından oluşturulan Diyarbakır Sağlık Platformu, kentin salgın alanında alarm verdiğini söyledi. Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası, Eczacılar Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve Mezopotamya Psikologlar İnisiyatifi gibi sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan Diyarbakır Sağlık Platformu, Corona virüsü salgınındaki son gelişmeleri paylaşmak amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Diyarbakır’da bulunan sağlık meslek örgütleri tarafından oluşturulan Diyarbakır Sağlık Platformu, kentin salgın alanında alarm verdiğini söyledi. Platformdan yapılan açıklamada, tedbir alınmaması halinde bayramdan sonra Diyarbakır’ın İtalya ve İspanya gibi olabileceği ifade edildi.

Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası, Eczacılar Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve Mezopotamya Psikologlar İnisiyatifi gibi sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan Diyarbakır Sağlık Platformu, Corona virüsü salgınındaki son gelişmeleri paylaşmak amacıyla basın toplantısı düzenledi.


Toplantıda ilk sözü alan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, Diyarbakır’daki hasta sayısının Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu söyledi. Turan, “20-27 Temmuz itibarıyla yeni vaka insidansı (görülme sıklığı) Güneydoğu Anadolu bölgesinde yüz binde 16,6 olup Türkiye ortalamasının (yüz binde 8.0) iki katından fazladır. Son günlerde paylaşılan yeni vakaların üçte birinin bölge illerine ait olduğu da izlenmektedir. Bölgede yeni vaka sayıları, hastaneye yatışı yapılan hasta sayıları ve yoğun bakımda yatan hasta sayıları artmaya devam etmektedir. 9 Haziran'da en az seviyeye inen vaka sayısı ilimizde ve bölgemizde logaritmik olarak artmaya devam ediyor” dedi.