BU PROJE, VAN'DA NEDEN OLMASIN! - İŞ, AŞ, TURİZM

TAKİP ET

Van'da simitçi, kestaneci ve sütlü mısır tezgahları kurulması sizce; Van için yeni düzen, yeni istihdam olmaz mı? Bu proje, Van'da neden olmasın?

Türkiye'nin birçok ilinde simitçi, sütlü mısır ve kestane tezgahları bulunmaktadır.
Bunun en büyük yakın örneklerinden biri ise;

Antalya büyükşehir belediyesi tarafından simitçilere özel satış tezgahları kuruldu. Bu tezgahlar, Antalya bölgesinin belirlenen yerlere bırakılarak yeni düzen ve istihdam alanları oluşturacak...

Antalya'da 163 adet yeni nesil tezgah yapıldı.

Antalya büyükşehir belediyesi açıklamasında; "Simitçi esnafımızın daha hijyenik ve modern bir ortamda satış yapabilmeleri için kent estetiğimize uygun yeni nesil simit tezgahları üretiyoruz. Şık ve modern tasarıma sahip olan tezgahlar bayram sonrası esnafımıza dağıtılacak."dedi.

Van'ın birçok sokaklarında simitçi tezgahları neden olmasın? Yeni istihdam, yeni gelir ve yeni kalkınma olmaz mı?

Van bölgesinde gölün manzarasının yanı sıra; farklı kültürlere ev sahipliği yaptığını biliyoruz. Bunun yanına hızlı tüketim ve çok anlamı olan simit kültürünü de Van bölgesine uyarlayarak, Van'ın turizmine can katabiliriz. İnsanlara yeni istihdam, yeni imkanlar ve yeni bir düzen sağlaya biliriz.

SADECE SİMİTÇİ TEZGAHLARI DEĞİL, SÜTLÜ MISIR, KESTANE TEZGAHLARIDA KURULMALI

Diğer illerimizi model alarak, yenilikler getirdikçe kalkınacağımızı biliyoruz. Bu sebeple bizlerde sürekli yol, kaldırım ve birçok Van ihtiyaçlarının yanı sıra; estetik görünüm, sağlıklı düzen, belediye gelirlerinin artırımı ve en önemlisi yeni iş istihdam alanları oluşturarak turizme can katabiliriz.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu simit tezgahları basit ya da anlamsız gelebilir. Fakat; Bunu unutmamak gerekir, bir şehrin güzelliğini istiyorsak; şehrin estetiğini bozan tüm görüntüleri kaldırmamız gerekir.

Hikmetullah Yetkin - Her telden her hafta
 





simit van tezgah