Burak Çakar, "Ne kadar ümmetiz?"

TAKİP ET

Van'da eğitim dalında en iyilerin arasında olan Öğretmen Burak Çakar Van Gazetesi'ne kısa bilgiler aktardı.

VAN HABER - Çakar, "Bu soru, bir çoğumuzun kendine sorması gereken bir soru.Acaba ne kadar ümmet olma bilinciyle yaşıyoruz!

Ülke olarak zor zamanlar geçiriyoruz. Dahili ve harici bir çok güç üzerimizde türlü türlü oyunlar oynuyor. Ümmet parçalanırken, Suriye'de Filistin'e, idlip'te Arakan'da Doğu Türkistan'a din kardeşlerimize işkenceler yapılırken biz ne yapıyoruz?

Bu soruyu sormak lazım. Geçenlerde Hz. Ömer Camii önünde idlip ve Doğu Türkistan'da bulunan kardeşlerimiz için toplanıp sesimizi duyurmak istedik. Arkamı döndüğümde kalabalık bir grup bekliyordum. Ama ne yazık ki hayal kırıklığına uğradım. 10-15 en fazla 20 kişi vardı. Bu kadar mıydık sahi? Bu kadar mı yitirdik kardeşliğimizi? Orada binlerin toplanması gerekmiyor muydu sizce? Ne yazık ki dünya telaşesi, menfaat-perestlik peşinde koşmaktan insan oldugumuzu unuttuk. Kimi ne kadar daha fazla kazanırım derdinde, Kimi ihale peşinde, kimi makam derdinde...

Neden dertlenmiyoruz, dertlenemiyoruz.. Devlet için, millet için, kardeşlerimiz için neden endişeleniyoruz.
Bir Hadis-i Şerif'te bahsedildiği üzere "Mü'min kardeşiyle beraber çoktur". Biz neden çok olamıyoruz. Neden bu kadar kaptırdık kendimizi dünyaya? Bedıuzzaman Said Nursi bu konuyu çok güzel bir şekilde ifade etmiş;"Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki bütün vaktini ona sarf ediyorsun. En elzemini bırakıp güya binlerce sene ömrün varmış gibi en lüzumsuz malumatla vakit geçiriyorsun". 

Vanda yaklaşık 50 küsür Stk, dernek var. Görüyorum ki ortak bir amaca hizmet etmekten çok siyasi bir basamak olarak görülüyor çoğu. Mücahitler zamanla müteahhit oluyor. Birlik ve beraberliği sağlayıp, kirli düşüncelerimizden arınıp tek yumruk şeklinde; kardeşlerimizin, milletimizin, devletimizin yanında olmalıyız diye düşünüyorum. 

Umarım en kısa zamanda özümüze döneriz. Ümmet olarak birlikte hareket ederiz."dedi.

HABER: VAN GAZETESİ

burak Çakar e kadar ümmetiz? burak Çakar e kadar ümmetiz? burak çakar kimdir burak çakar haberleri vanda haber islamiyet vangazetesi van haberleri