Burak Çakar, Van'daki Gençlik merkezleri hakkında yazdı

TAKİP ET

Gençlik Merkezinde gönüllü eğitmeni ve Yazar Burak Çakar, Van ilinde Gençlik merkezleri hakkında yazısı.

Gençlik Merkezinde gönüllü eğitmeni ve Yazar Burak Çakar, Van ilinde Gençlik merkezleri hakkında kaleme aldığı yazıda;"Gençlik Merkezleri, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet göstermektedir.

Van’da şu anda faaliyet gösteren Gençlik merkezlerini şu şekilde sıralayabiliriz; İpekyolu Gençlik Merkezi,Tuşba Gençlik Merkezi, Edremit Gençlik Merkezi,Süphan Gençlik Merkezi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genç Ofis, Erciş Gençlik Merkezi, Gevaş Gençlik Merkezi, Gürpınar Gençlik Merkezi, Çaldıran Gençlik Merkezi şeklindedir.


Biraz daha özele indirgeyerek Gençlik Merkezlerinde yapılan faaliyetler hakkında bilgi verelim.

İpekyolu Gençlik Merkezi son zamanlarda özellikle bir önceki yönetimin yaptığı çalışmalarla, yenilendi ve geliştirildi. Önceki müdürünün oturtmuş olduğu düzen hala etkisini göstermekte ve istikrarlı bir şekilde devam etmektedir. Ezberciler İş Merkezinde yani şehrin göbeğinde olması sebebiyle konum olarak güzel bir yerde.Etüt salonlarında öğrenciler ders çalışıyor ve boş zamanlarında kurslara devam ediyor.



Ve gelelim Türkiye’de en kısa sürede kurulan ve açılan Genç Ofise; Yüzüncü Yıl Üniversitesinde kurulan Kampüs Genç Ofis,Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Nevzat İnanç’ın girişimleriyle yaklaşık 15 günlük bir süre içerisinde kurularak hızlı bir şekilde faaliyete geçirildi. Genç Ofis Müdürü Vahdettin Çakar bilgi, birikim, yönetim tecrübesi ve babacan tavırlarıyla gönüllere taht kurmuş durumda. Durum bu şekilde olunca Genç Ofiste adım atacak yer kalmadı nerdeyse. Yakın bir zamanda da Van Gençlik Merkezleri arasında en fazla etkinlik yapan Gençlik Merkezi olarak 1.oldular. Van’ın en gözde Gençlik Merkezi diyebiliriz, isterseniz bu Genç Ofisimize biraz daha yoğunlaşalım.
Ulaşılmadık tek bir gencin  kalmaması, gençlerin hayatın her alanına katılımlarını ve karar alma süreçlerinde yer almalarını destekleyerek, mutlu ve güçlü nesillerin yetişmesi amacıyla Yüzüncü yıl üniversitesi genç ofiste şu faaliyetler gerçekleştirilmekte;
35 kurs aktif bir şekilde devam etmektedir.



3 grup gitar, 3 grup bağlama,3 grup el sanatları,2 grup bilgisayar, Robotik Kodlama,Piyano,Şan,Keman ,Ney,Erbane, Halk oyunları, İngilizce Kursları,3 grup  işaret dili,Tiyatro,Tezhip,3 grup hat kaligrafi, Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Kursu,İletişim Teknikleri Kursu,2 grup Ebru sanatı, serbest zaman etkinliği olarak bilardo, masa tenisi bulunmaktadır.Bu kursların yoğun istekten dolayı sayılarının artması da isteniyor.Talep çok fazla.

Genç Ofisin Kampüs içerisinde olması nedeniyle çok yoğun bir katılım ve ilgi var.
Derslerden ve sınavlardan bunalan gençlerin ikinci evi konumuna geldi. Yüzlerce genç haftaiçi ve hafta sonu olsun  yukarıda bahsettiğimiz kurslarla hem kendini geliştiriyor hem de keyifli vakitler geçiriyorlar.


Kitap Okuma Halkaları Projesiyle her hafta bir kitabın kritiği yapılıyor.

Merkezim Her Yerde Projesiyle mekandan bağımsız etkinlikler yapılıyor.
Gençlerin İyilik ağacı Projesiyle gençlerin iyilik yapmalarına imkan sağlanıyor.
Kültür sanat yarışmaları, Ses Yarışmaları, Mini Konserler..
 Velhasıl gençlere dair ne varsa Genç Ofiste var..
Rektörlük tarafından da destek görüyor..

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Sayın Hamdullah Şevli Genç Ofiste yapılan etkinlikleri yakından takip edip her türlü desteği sağlıyor. Bir çok etkinliğe kendisinin de katıldığını görüyoruz..Gençler için yapılacak çok şey var.Rektörümüzün de duyarlılığını görüyor ve teşekkür ediyoruz.



Gençlerin zararlı alışkanlık ve topluluklardan uzak tutularak enerjilerini sanatsal ve sportif faaliyetlere harcaması amaç edinilmekte..

Katılım o kadar yoğun ki Genç Ofisin yetersiz gelmeye başladığı edindiğimiz bilgiler arasında..

Çay ücretsiz, internet ücretsiz ve sıcak bir ortam, bol sohbet… Van'ın gençliğini sahiplenen bu uğurda her türlü fedakarlığı gösteren başta Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Nevzat İnanç’a, Gençlik Hizmetleri Müdürü'ne, Gençlik Merkezi Müdürlerine, Gençlik Liderlerine ve tüm personele Van gençliği adına şükranlarımı sunuyorum.
Tüm Gençleri Gençlik Merkezlerine bekliyoruz.Bu imkanlardan uzak durmayın..
Gençlik Merkezleri bir çok gencin ikinci evi olduğu gibi sizinde ikinci eviniz olacaktır."dedi.