Çakar'dan JOLLY pasta'nın tarifi

TAKİP ET

JOLLY Cake patisserie İşletme Sahibi Sedat Yıldırım Çakar lezzetine doyamayacağınız JOLLY pasta'nın tarifini bizlerle paylaştı.

Van'da pandemi sonrası cafe restoranlar da birbirinden güzel lezzetleri Van halkına sunmaya başladı. JOLLY Cake patisserie İşletme Sahibi Sedat Yıldırım Çakar, kendi lezzetlerinden JOLLY pasta'nın tarifini paylaştı.


YAPIMI

Kek;

Öncelikle yumurta ve toz şekeri miksere alıp orta seviyede kıvam alana kadar karıştırılır bu işlemden sonra un,kabartma tozu,nişasta,vanilya,öğütülmüş  meyveleri (frambuaz-böğürtlen) ve suyunu eklenerek 5 dakika çırpılır.Ardından sıvı yağ ilave edilerek 3 dakika daha çırpılır.hazırlanan karışım  çembere alınarak 160 derecelik fırında 17 dakika pişirildikten sonra dinlenmeye bırakılır.

MALZEMELER 

Kek İçin;
2,5 su bardağı un 
5 yumurta
2 su bardağı şeker 
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
80 gr nişasta 
90 ml su 
1 su bardağı öğütülmüş (franboğaz-böğürtlen)

Krema İçin;

Maus krema;
300 gr beyaz çikolata 
250 gr şekerli krema 
250 gr şekersiz krema 
250 ml süt 
Karamel dolgu (jöle)
15 gr toz jelatin (yarım su bardağı ile)


Bu arada dinlendirilen kek pasta tabanı'nın büyüklüğüne göre kesilip silikon kapta dondurulan krema kek tabanı'nın üzerinde yerini alır ve karamel jöle ile süslenerek servise hazır hale getirilir.

Maus krema ;

Şekerli şantiye süt eklenerek 60° ısıtıldıktan sonra tencere ocaktan alınır, içerisine beyaz çikolata ilave ederek eriyin.


Şekerli krema mikserde çırpılır, kıvamını yakaladıktan sonra soğuması için bekletilen krema'ya ilave edilir, kremanın kıvamını yakalamak için çok yavaş bir şekilde çırpılır. Krema'nın işlemleri bittikten sonra silikon kalıbın yarısına kadar doldurulup içerisine karamel doldurulur.

AFİYET OLSUN VAN'
 

jolly pasta sedat yıldırım çakar van