Çatak'ta Şebeke Sorunu Nedeniyle Öğrenciler Zor Anlar Yaşıyor

TAKİP ET

Van'ın Çatak ilçesine bağlı Korulu mahallesinde şebeke sorunu yaşayan köy halkı, çocuklarının bu zorlu koşullarda eğitimden geri kaldıklarını ifade ederek yetkililerden yardım istedi. 

Korulu mahallesinde yaşayan vatandaşlar köylerindeki şebeke sorunundan dolayı çocuklarının eğitimlerinden geri kalmamak için yüksek tepelere çıkıp bağlantı sağladıklarını ifade ederek bu sorunun bir an önce yetkililer tarafından giderilmesi için ricada bulundular. 

Bu durumla ilgili köy sakinlerinden biri: "Cep telefonu şebekesinin çekmemesi nedeniyle köylüler zorluk çekiyor ve zor anlar yaşıyorlar. Köylüler yetkililerden çözüm bekliyor. Öğrencilerimiz yırtıcı hayvanlara ve doğal afetlerin tehlikesinin varlığına rağmen derslerinden geri kalmamak için yüksek tepelere çıkmayı göze alıyorlar. Köyden yaklaşık iki kilometre uzaklıktaki şebekelere ulaşmak için öğrencilerimiz yürümek zorunda kalıyorlar. Uzaktan eğitim görmeleri için ve daha iyi bir gelecekleri olsun diye yetkililerden çözüm bekliyorlar" diyerek köy halkı adına yardım istedi. 


VAN GAZETESİ-ÖZEL HABER

 

van gazetesi çatak van şebeke köy mahalle