ÇELİKEL, YENİ PROJELERİMİZİN ŞEHRİMİZE DEĞER KATTIĞINI GÖRECEĞİZ

TAKİP ET

Mehmet Fatih Çelikel, "Şehrimizde güzel şeyler yapacağız, yapmaya da başladık. Kısa orta ve uzun vadede planlarımız var. Hayırlısıyla bunları yavaş yavaş vücuda getirdiğimizde hep birlikte şehrimize değer kattığını göreceğiz. Yapıcı anlamda, iftira niteliği taşımayan her eleştiriyi başımızın üstünde yeri var. Dikkate alacağız."

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, kentte bulunan ulusal ve yerel medya mensuplarıyla bir araya geldi.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, "Geçmişte 3 yıl kadar bir süre Muradiye ilçemizde Kaymakamlık görevinde bulundum. Van’ı biliyoruz. Bu bizim için bir avantaj. Tekrar ilimize döndüğümüzde büyük bir muhabbetle karşılandık. Bizde bu samimiyet ve hoşgörüye karşı mahcup olmamak için gecemizi gündüzümüze katıp şehrimize değer katmaya, bu şehri daha yaşanabilir hale getirmeye yönelik çaba ve gayret içerisinde olacağız. Bu hizmetleri yaparken basınımızın da bizimle olması çok önemli. Kendimizi ifade edebilme, hizmetlerimizi anlatabilme açısında basının önemi çok büyük. Bizlerde ara ara bu sohbetleri yaparak, hem sizleri dinleyip hem de hizmetlerimizi anlatmak isteriz. Şehrimizde güzel şeyler yapacağız, yapmaya da başladık. Kısa orta ve uzun vadede planlarımız var. Hayırlısıyla bunları yavaş yavaş vücuda getirdiğimizde hep birlikte şehrimize değer kattığını göreceğiz. Yapıcı anlamda, iftira niteliği taşımayan her eleştiriyi başımızın üstünde yeri var. Dikkate alacağız.

Biz değişik illerde görev aldıktan sonra son üç buçuk yıldır bakanlıkta görev alıyorduk. İki ay önce kadar büyükşehir belediyemize sekreter olarak görevlendirildik.  Van’ı bilmemiz bizim için bir avantaj. Muradiye ilçemizde üç yıl görev yaptık.

 Şehrimize tekrar geldiğimizde hoş karşılandık. Bizler de bu güzel karşılanmaya mahcup olmamak için elimizden gelen ne varsa gecemizi gündüzümüze katıp şehrimize değer katmaya, bu şehri daha yaşanabilir hale getirmeye yani kent kültürüne sahip bir hale getirmeye yönelik gayret içerisinde olacağız. 

Şehrimizde güzel şeyler yapacağız. Ciddi bir yoğunluk içerisindeyiz. Kısa vadeli, orta vadeli ve uzun vadeli olacak şekilde planlarımız var. Bunları yavaş yavaş hayata geçirmeye başladık. Tamamladığımızda hep birlikte keyfini süreceğiz. Bu projelerin şehrimize değer kattığını göreceğiz. Bu noktada destekleriniz bizim için çok önemli. İftira niteliği taşımayan her türlü eleştirinin başımız üstünde yeri vardır. Belki atladığımız ve kaçırdığımız bir şey olmuştur. Bunları alıp gereğini yapmak için üzerinde çalışırız.

“VAN’DA HIZLI BİR DEĞİŞİM GERÇEKLEŞMEYE BAŞLAMIŞ”

Tabii buralarda uzun zamanlar geçirdik. Kendi adımıza bunun avantajlarını şehrimize hizmet ederken kullanmak istiyoruz. Çünkü yapacak çok iş var. Yoğun bir tempo içerisindeyiz. Malum iş sezonundayız. Şehrimiz bunun için pek elverişli değil ama maksimum seviyede bunu halletmeye gayret edeceğiz. Şehrimiz çok güzel. Yaşamaya değer yaşanılası bir şehir. Daha da güzel yapacağız. Farklı illerden gelip burada yaşayan arkadaşlarımız var buraları sevmeseler burada kalmazlardı. 

Dört yıla akın bir süredir Van’da değiliz. Bu süre içerisinde Van’da hızlı bir değişim gerçekleşmeye başlamış. Tabii kentleşmenin getirdiği sorunlarda hızlı bir şekilde gerçekleşmeye başlamış. Malum hepimizin yaşadığı bir trafik sorunumuz da var. Sokaklardayız caddelerdeyiz görüyoruz. Dört sene önceki Van olmadığını çok net bir şekilde söyleyebiliriz. 

Hizmet anlamında çok güzel hizmetler yapılmış. Şehrin gelişimi adına güzel planlamalar olmuş. Fakat dediğim gibi nüfus artışı ve dışarıdan aldığımız göç ile büyümenin getirdiği sıkıntıları da oluşturmuş. Dolayısıyla eski Van olmayabilir. Hem gelişmiş hem de gelişmişlikle beraber getirdiği sorunlarla şehrimiz ortaya çıkmış. 

“VAN HUZUR ŞEHRİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”

Şehir içindeki çalışmalardan dolayı da ciddi bir trafik yoğunluğu oluştu. Hatta firmayı da çağırdık kendisiyle konuştuk. İlgili bilimlerle de görüştük. Bir an önce bizlerde bu yoğunluğu azaltmak istiyoruz. Yasal olarak süreleri var. Fakat kendileri açısından bir aksilik olmaz ise kısa bir süre içerisinde bitirmeleri yönünde de takiplerini aldık. Belirtilen süreler şehrimizin tolere edebileceği süreler değil. 

Bunların farkındayız şikâyet etme konusunda da haklısınız. Trafiğe çıktığımız zaman şehrin bir fendi olarak rahatsız oluyoruz. Dolayısıyla vatandaş sitem etmekte haklı. Yasal sürelerden evvel bu sorunları halledeceğiz. 

Bölgede terörle ilgili birçok sıkıntılar yaşanıyordu. Gönül ister ki bunların hiçbiri olmasaydı. Şehrin içerisinde bunlarla karşılaşmayalım. Yörenin bir takım gerçekleri var. Tabi Van huzur şehri olma yolunda ilerliyor. Devletimizin aldığı önlemler tedbirler doğrultusunda çalışmalar yürüttü. Ben ümit ediyorum ki çok ferah bir şekilde bunları vatandaşlarımıza da yansıtacağız.

Bunlar güvenlikle ilgili konular. Vakti geldiğinde onlarla ilgili de ne gerekirse yapılır. Bu bir süreç uzun olan bir geçmiş değil. Yöremizde birçok hadise oldu. Bunları artık bitirme noktasındalar. Bu yörede böyle bir problem olmasını istemezdik. Süreç bu hale getirdi. Kimse böyle olmasını istemezdi. 

“TERÖRDEN ARINDIRILMIŞ BİR COĞRAFYADA HUZUR İÇİNDE YAŞAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Terörden arındırılmış bir coğrafyada huzur içinde yaşamaya çalışıyoruz. Bunları ifade etmeniz çok güzel bir şeydir. Trafikle ilgili olan kısım ise iki gün boyunca çok hassasiyet gösterdik. Çocuklarımızı ücretsiz taşımadan tutun da o gün gerekli olmayan hiçbir iş makinemizi sokaklarda gezmesine müsaade etmeme yönünde ciddi çalışmalar yaptık. 
Büyükşehir belediyesi olarak hiçbir lüzumu olmayan makineleri sokağa çıkartmadık. Hatta buna uyulması yönünde birçok çalışma da yaptık. Diğer ilgili kurumlarla da görüştük. Herkes gereken hassasiyeti mümkün mertebede çalıştı.
 
Son olarak şunları ekledi; şehir olmanın getirdiği bazı sorunlar var. Bunlardan bir tanesi toplu taşımadır. Birçok şehrimiz de bu tür uygulamalar var. Bunlar artık oturmuş durumda. Biz bu yanlışları yapan arkadaşlarımızı bulup uyarmak ve bir daha yapmamasını sağlamak için çalışıyoruz. Sizlerden ricamız karşılaşılan durumlarda haberdar edilirsek gereğini yapma noktasında tereddüt etmeyiz. Hiçbir şeyi görmezden gelemeyiz."dedi.

Van Gazetesi - Özel Haber