CHP'li Özel'den Erdoğan'a tepki

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, geçmişte defalarca 'katil' ve 'darbeci' dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile Katar'da bir araya gelmesi gündemdeki yerini koruyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, söz konusu fotoğraflara ilişkin "Bütün tükürdüklerini yalıyor, tükürdüğü suratı yalıyor" dedi.Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin daveti üzerine, Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nın açılışı dolayısıyla liderlere verilen resepsiyona katıldı.

 

Erdoğan burada, geçmişte defalarca “katil” dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile görüştü, gülümseyerek el sıkıştı. 

 

Sisi'yi kastederek 'Asla görüşmem' diyen Erdoğan'ın iddia ettiğinin aksi yönde tavır sergilemesi de sert eleştirilere neden oldu. 

"TÜKÜRDÜĞÜ SURATI YALIYOR"

 

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, canlı yayında söz konusu görüşmeye tepki gösterdi.


Özel, "Müthiş bir U dönüşü. Bütün tükürdüklerini yalıyor, tükürdüğü suratı yalıyor" dedi.

"BAE'ye o kadar ağır laflar söylüyorlardı. Sonra tükürdüklerini yaladılar" diyen Özel, "Komşularla sıfır sorun diye çıktıkları yolda, bütün dünyayla sırf sorun noktasındalar... Cephe kapatmak zorundalar, çünkü seçim yaklaşıyor. Bunlara para lazım" ifadelerini kullandı.

Özel'in açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

"Darbeci, hain diyordu, el ele göz göze geldi. Bir ülkede darbe oluyorsa darbecilere karşı ülkedeki seçilmişi savunmak yanlış bir iş değildir. Mısır'da Türkiye'nin darbeye karşı pozisyon açması doğruydu ama iki ülke arasında ebedi düşmanlık süremez demiştik. Mısır'la diplomatik ilişkiler sürmelidir dediğimiz de Erdoğan bize 'Darbecilerle el tutun' diyordu.

 

Komşularla sıfır sorun diye çıktıkları yolda dünyada sırf sorun noktasındalar. Ülkede para yok, gerçek anlamda müttefik olmamız gereken dünya Türkiye ile ilişkiyi kesti. BAE laf söylüyorlardı oradan gelecek 10 milyar dolar karşılığında tükürdüklerini yaladılar. Seçimi kaybetmemek uğruna tükürdüklerini yalıyor. Tükürdüğü suratı yalıyor, ittirdiği eli tutuyor."

recep tayyip erdoğan türkiye darbeciler