CHP mi aşiretlere yöneldi? Yoksa, Aşiretler mi CHP'ye yöneldi?

TAKİP ET

Sözcü gazetesinde yayına alınan habere göre:" Aşiretler CHP'ye yöneldi" adlı yazı hakkında...

Cumhuriyet Halk Partisi, bugüne kadar çizgisinden vazgeçmemiş velaketin son bir yılda kendi menfaatleri doğrultusunda her türlü yola başvurmaya başladı. Van ilinde bulunan büyük aşiretleri davet etmesi ve kendi partisine katması akıllarda oldukça soru işaretleri bıraktı.

Kılıçdaroğlu, neden aşiretleri listesine ekledi?

Seçimin erken olduğu düşünceleri her siyasi partide vardır. Her parti kendisini daha iyi ifade etmek için aynı masada farklı renkleride bulunmaktadır. Van ilinde en büyük değer gören ve geçtiğimiz dönemlerde belediye başkanlığı yapan İskender Ertuş'un kendisi CHP'ye katılması değil, partinin davet edilmesi üzerine gittiğini düşünülmektedir.

Kılıçdaroğlu, seçimi daha iyi kazanmak için her türlü oya kapısını açtı. Ya da kapılarını çaldı. Öncelikle Van ilinde yeni değişimler gerçekleşti. Bunlar haricinde hem doğuya hem de batıya yöneldi. Stratejisini farklı ve daha derin yaptı.

Sözcü haberinde yer alan haberi göre ise; Başlıkla aşiretlerin akıllarında soru işaretlerine neden oldu?

Son 6 ay içinde Suruç'taki Dına, Şedadi ve Asi Aşiretleri, Muş'taki Badikan Aşireti, Diyarbakır'da da Beytikan Aşireti üyeleri CHP'li oldu.

 

Önceki gün de Van'ın en büyük Aşiretlerinden biri olan ve bir kolu da Hakkari'de bulunan 40 bin kişilik Ertuşi Aşiretinden bin 37 kişi, CHP'ye katıldı. CHP Partisine katılan  bin 37 kişi adına İskender Ertuş'a rozet takan CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu'na, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da eşlik etti.

 

300 BİN OYLARI VAR

Doğu ve Güneydoğu'da seçimlerde AKP-CHP ya da HDP'yi destekleyen önemli aşiretlerin 300 bin civarında oyu bulunuyor. Adıyaman'da Rişvan aşireti 40 bin, Ağrı'da Celali aşireti 30 bin, Erzurum'da Cemadani aşireti 15 bin, Hakkari'de Jirki aşireti 40 bin, Kars'ta Retkani aşireti 20 bin, Muş'ta Batıkan aşireti 40 bin, Hasanan aşireti 20 bin ve Şanlıurfa'da İzol aşireti de büyük bölümü seçmen olan 30 bin kişiden oluşuyor...

Merak ediyorum... Yorum sizin...

Van Gazetesi, vanhaber , Özel haber


CHP aşiret vanhaber