CHP VAN MİLLETVEKLİ ADAYINDAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI 

TAKİP ET

CHP Van Milletvekili adayı Seracettin Bedirhanoğlu, Van Gazetesi haber kanalına açıklamada bulundu.

14 Mayıs günü tarihi bir seçime gidecek olan Türkiye'de hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimi CHP Van Milletvekili adayı Seracettin Bedirhanoğlu,"14 Mayıs seçimlerinde ülkenin değişimden yana oy kullanacağını düşünüyorum. Vatandaşlar artık yeni bir kan istiyor. Siyaset mevcut iktidarın, cumhur ittifakının politikaları sonucunda çok dar bir alana sıkıştı. Bu alanı genişletmek zorundayız. Bu alan genişlerse herkes kendini çok daha rahat bir şekilde ifade edebilir. Korku düzenini yıkmamız gerekiyor. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak."

Bunu görüyorum. Özellikle bölgemizden ve ilimizden Sayın Cumhurbaşkanımıza çok ciddi bir destek olacak. Yine millet ittifakının mecliste çoğunluğu sağlayacağını düşünüyorum. Van’dan vekil ya da vekiller çıkaracağız. Bu konuda iddialıyız. Zaten inanç ve iddiamız olmazsa bu motivasyonu sağlayamayız. 2018 seçimlerinde yüzde 2,5 olan oy oranımızı kat be kat artıracağız. Bu şehirden vekiller çıkaracağız. Halkımız bize inansın."

"BİZ İTHAL VEKİL ADAYLARI DEĞİLİZ Kİ! BU ÇOĞRAFYANIN ÇOCUĞUYUZ"
"Van halkı bizi gayet olumlu karşıladı. Biz ithal vekil adayları değiliz ki! Bu coğrafyanın çocuğuyuz. Her birimiz hayatın içinde olan evi barkı burada olan. Bu şehrin esnafından alış-veriş yapan kişileriz. Yurttaşlarımız bizi tanıdıkça daha çok teveccüh gösterdi. İşi gerçeği partimiz son 20 yıldır sahada olamamış. Yani baktığınızda 60’lı 70’li yıllara hatta SHP deneyimini bile ele alırsak bu şehirde CHP hep var olmuş. Ama sonrasında saha boş kalmış ve zayıflamışız. Ama genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun partimizdeki büyük değişim ve dönüşüme imza atması yine Doğu Masası’nın çalışmaları bizi bu anlamda görünür kıldı. Biz de yine sahalara çıktık ve moral bulduk. Kendimizi anlattık, hatta yurttaşlar bize neden daha önce gelmediniz dediler. Yani yurttaşa dokundukça bağlarımız çok fazla kuvvetlendi. Onlar da bize söz verdi. Sizi meclise göndereceğiz dediler. Çok mutlu olduk."

"BU ŞEHİR SON 2 YILDIR GÖÇ VERİYOR... HAYVANCILIK GELİŞMEDİ, AKSİNE GERİLEDİ"
"Van’ın çok sorunu var. Van o kadar güzel, kadim, köklü bir şehir ama bir o kadar sorunla sıkıntıyla anılan bir yer. Keşke Van bu iktidar döneminde üvey evlat muamelesi görmeseydi. Ama maalesef üvey evlat muamelesi gördü. Bir fabrika yapılmadı, üretim artırılmadı. Bu şehir son 2 yıldır göç veriyor. Eğer bu gidişatı durdurmazsak vekil sayımız dahi düşecek. Herkes tehlikenin farkına varmalı. Gençlerimiz İstanbul’da, Bursa’da inşaatlarda vefat ediyor. Bu yüreğimizi yakıyor. Turizm, Tarım, Hayvancılık gelişmedi aksine geriledi. Bize modern bir otogarı, bir çevre yolunu, havalimanını çok gördüler. Sınır ticareti yapamıyoruz. Bunları hak etmiyoruz. Hak, hukuk, adalet zaten yurttaşın en çok muzdarip olduğu konular. Bütün bu sorunlar önümüzde duruyor. İktidara ve göreve geldiğimizde acil yapılması gerekenler önümüze koyup al acele deyip başlayacağız. "

"VAN HAKKINI ALACAK"
"Van halkı bize güvensin, inansın tek bir oy’ları boşa gitmeyecek bundan şüpheleri olmasın. Van değişime ve dönüşüme geçmişte yeşil ışık yakmış bir şehir. Tarihi, sosyolojisi buna müsait. Eğer şehrimizin kalkınmasını istiyorsak iktidarımızın burada vekil ya da vekilleri olmalı. Yani iktidarımızın sözcüleri olmalı. Yoksa bu şehir sesini duyuramaz. Van’ı güzel günler bekliyor. Van hakkını alacak."diyerek konuşmalarını vurguladı.

Van Gazetesi - Van haber - vanhaber
Röportaj: A/ Van gazetesi haber sitesine özel. Kopyalanamaz. Paylaşılamaz.
 

Van Seracettin Bedirhanoğlu Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı