"Covid-19'un "Eris" adlı varyantı hakkında flaş açıklama

TAKİP ET

Covid-19'un "Eris" adlı varyantı Avrupa'da artış gösteriyor. Bizde vaka görüldü mü? Pandemi dönemine döner miyiz" şeklindeki soruya yanıt veren Bakan Koca,dan açıklama geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüste dünya genelinde etkili olan yeni varyantın Türkiye'de görülmediğini söyledi. Bakan Koca ayrıca son dönemdeki kızamık vakalarıyla ilgili de açıklamada bulundu.

 

"Covid-19'un "Eris" adlı varyantı Avrupa'da artış gösteriyor. Bizde vaka görüldü mü? Pandemi dönemine döner miyiz" şeklindeki soruya yanıt veren Bakan Koca, "Son günlerde yurt dışında görüldüğüne dair çok yoğun bilgiler var. Türkiyemizde bu ve benzeri varyant görülmedi. Bu görülen varyantlar sakın bizi asla endişelendirmesin. Ve asla bizim eski kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Koca vakaların yüzde 80'inin İstanbul'da olduğunu aktarırken, kızamık aşısının önemine dikkat çekti. Bakan Koca kızamık vakalarıyla ilgili olarak "Endişe edecek durum yok. Vakalar giderek azalıyor." dedi.

 

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

 

sağlık bakanı varyant covıd 19 van haber