Covid - 65 - Van'da Korona virüste son durum

TAKİP ET

Korona virüs salgının daha geçmemesine rağmen Van halkının sokağa çıkması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - Van'da sokağa çıkma yasağının bitmesinin ardından 1 Haziran'da restoran, kafeterya ve lokanta türü işletmelerinde açılması sonucunda halk merkeze akın etmeye başladı.
Yetki mercilerin sürekli maske takmaları ve yakın temasta bulunmalarını istemelerine rağmen, Van haklının yakın temasta ve çoğunun maskesiz oluşu dikkat çekti.

Van'da esnafların ekonomik olarak çok zor durumda olduğunu ve Van'da önlemlerin çok az olmasını anlatan vatandaş, " Bizler, bir kaç aydır bu salgının bitmesi için çaba sarf ediyoruz. Fakat bu var ki bazı kardeşlerimiz bu salgını hiç takmıyorlar. Bu konuda daha sıkı ve uyarılardan ziyade genelgedeki gibi cezayı artırılması bence bir nebze çözüm olacaktır.

Bizler, yaşlıyız ve Van için 4 aydır evimizde tutsağız. Yürümeyi ve akrabalarımıza gitmeyi bile özledik. Buna rağmen korkuyla telefonda görüşüyoruz. Ben çıksam, başkası çıksa Van'ın durumu ne olacak? Daha kötü olmayacak mı? Esnaflar daha çok zarar etmeyecek mi? Bizler daha çok evimizde olmayacak mıyız? Hastanelerde çalışan doktorlar yetersiz kalmayacaklar mı? Değerli abim. Bu salgının bitmesini istiyorsak, hepimiz tedbir almalıyız. Bu tedbirleri alırken, bana bir şey olmaz demeyin. Her an sizde bir şey olabilir. Lütfen ama lütfen bu tedbirlere uyalım. Covid-65 olarak sabit kalmayalım. Hep beraber bu salgını atlatalım. İşimiz olmadığı sürece çıkmayalım. İşimiz olsa bile maske takalım. Bu kadar mı zor maske takmak. Sizlere tek bir ricam var. Kendi ailenizi  düşünüyorsanız, tedbirli olun."dedi.

VAN'DA SON DURUM NE?

Van Valiliğinden gelen açıklama: "İlimizde bugüne kadarki toplam Covid-19  vaka sayısı yaklaşık 500,  İyileşerek taburcu olan hasta sayımız : 410, Vefat eden hasta sayımız: 10, Bugüne kadar yaklaşık 64.000 kişi evde karantinaya alındı. Halen karantinası devam eden kişi sayısı yaklaşık 17.000."denildi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - 0544 409 0328 - van haber - van haberleri


 

covid-19 van haber vanhaber son dakika van korona maske van haber