Cumhurbaşkanı Aleksandar'dan açıklama

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić ile yaptığı görüşmede Djokoviç Avustralya'daki tedavisi hakkında ilk kez halka açık bir şekilde konuştu

Erkekler tenis dünyasının bir numarası Novak Djokovic, Sırbistan'a dönmesinden bu yana yaptığı ilk kamuoyu yorumlarında, geçen ay Avustralya'dan sınır dışı edilmesinin "hikayesinin kendi versiyonunu" yakında anlatacağını söyledi.

Anahtar noktaları:

Novak Djokovic, geçen ay Avustralya'dan sınır dışı edilmesine yol açan olayların "tersini" açıklayacağını söyledi.

Tenis yıldızı memleketi Sırbistan'a döndüğünden beri ilk kez halka açık bir şekilde konuştu.

Sırp yetkililer, Djokoviç'in COVID-19 test sonucunun seyahat muafiyeti kazanması için sahte olduğu iddialarını reddetti.

Aşısız olan Djokovic,  Tennis Australia'nın oynamasına rağmen Avustralya'nın COVID-19 giriş şartlarını karşılamadığı için vizesinin iki kez iptal edildiği 11 günlük bir dramanın ardından Avustralya Açık unvanını koruyamadı. tıbbi muafiyet turnuvası.

Djokoviç iki hafta önce başkent Belgrad'daki evine geldiğinden beri kiliseleri birkaç kez ziyaret etti ve uygulama mahkemesine çıktı ancak Perşembe günü Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić ile yaptığı görüşmede Djokoviç Avustralya'daki tedavisi hakkında ilk kez halka açık bir şekilde konuştu.

Djokoviç, "Avustralya'daki talihsiz olaylar sırasında" verdikleri destek için Başkana ve tüm devlet kurumlarına teşekkür etti.

"Avustralya'da gözaltında tek başıma olmama ve birçok sorun ve zorlukla karşılaşmama rağmen kendimi yalnız hissetmedim" dedi.

"Öncelikle ailemden, hayatımdaki tüm yakın insanlardan, tüm Sırp ulusundan, bölgeden ve dünyadan iyi niyetli birçok insandan büyük destek aldım."

Avustralya'daki tedavisiyle ilgili ayrıntılara girmedi ancak taraftarları "sabırlı olmaya" çağırdı ve önümüzdeki günlerde medyaya bir açıklama yapacağını söyledi.

"Avustralya'da meydana gelen olaylarla ilgili olarak topluluk önünde konuşmadım ve bu ilk kez kamuoyunun önüne çıkıyorum" dedi.

"Lütfen sabırlı olun, çünkü önümüzdeki yedi ila 10 gün içinde benim versiyonum, hikayeler ve Avustralya'da olan her şeyle medyaya daha ayrıntılı olarak hitap edeceğim."

Ayrıca, Djokovic'e olan desteğinde kararlı olan Bay Vučić'e özel bir kişisel teşekkürde bulundu, hatta Avustralya Başbakanı Scott Morrison'a tenis yıldızının neden "taciz edildiğine" dair bir soru yöneltti.

"Savcılık yönetmeliğe göre hareket etti, kontroller yapıldı ve Novak Djokovic'in birkaç kez test edildiği ve 16 Aralık 2021 ve 22 Aralık 2021 test sonuçlarına ilişkin belgelerin geçerli olduğu belirlendi." söz konusu.

Der Spiegel ve BBC de dahil olmak üzere yabancı medya, Sırp makamlarının Avustralya ziyareti öncesinde en üst sıradaki Djokoviç için uyguladığı testlerin seri numaralarında tutarsızlıklar olduğunu bildirerek, bu testlerin uygulanma biçiminde olası usulsüzlükler olduğunu öne sürmüştü.

Kıdemli Sırp sağlık yetkilileri daha önce Djokoviç'in testlerinin geçerli olduğunu söylemişti.

34 yaşındaki oyuncunun aşısı yok ve Avustralya hükümeti daha sonra Avustralya'daki varlığının aşı karşıtlığını teşvik edebileceğini söyleyerek vizesini iptal etmeye ve Djokovic'i sınır dışı etmeye karar verdi .

Djokovic'in rakibi Rafael Nadal, Sırp ve diğer büyük rakibi Roger Federer'i 20 büyük galibiyetle geride bırakarak rekor 21. erkekler grand slam şampiyonluğu için Avustralya Açık'ı kazandı .

ABC/teller