Dalgın,'Kanlı ellerinizle şanlı ve şerefli tarihimizi kirletemezsiniz'

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden'in 1915 olayları hakkında yaptığı talihsiz açıklama sonrası Şehit Gazi Sendikaları Genel Başkanı Tayyip DALGIN,'Kanlı ellerinizle şanlı ve şerefli tarihimizi kirletemezsiniz'dedi.

Şehit Gazi Sendikaları Genel Başkanı Tayyip DALGIN,”Gerçekleri çarpıtarak yeni husumet tohumları ekmeye çalışan radikal Ermeni lobilerin baskısıyla ABD Başkanı Joe Biden'in 1915 olayları hakkında yaptığı talihsiz açıklama, bizim için yok hükmündedir. Kötü niyetli ve tek gündemi ülkemize düşmanlık olan çevrelerin iftiralarını yansıtan söz konusu açıklamayı şiddetle reddediyor ve kınıyoruz.

Tarihi gerçekleri siyasi konjonktürün dar çıkarları belirleyemez. ABD Başkanı bu gerçekleri görmezden gelip adil olmayan bir tutum sergilemiştir.

Ülkemiz ve milletimiz bir arada yaşama kültürü konusunda tarihin en önemli örneğini temsil eden bir medeniyete mensuptur.

Birinci Dünya Savaşında yaşanan kayıplar, bu coğrafyanın ortak acılarını temsil etmektedir. Ancak terör ve düşmanlıktan başka bir şey üretmeyen radikal Ermeni lobilerin aklıyla hareket etmek tarihi bir hatadır.ABD Başkanı'nın mesnetsiz iddialara dayanan açıklaması,iyi niyetli olmadığını açıkça ortaya koymaktadır.ABD Başkanı Tarihi gerçekleri saptıranlara karşı Türkiye her zaman hakkı ve hakikati güçlü bir şekilde savunmaya devam edecektir.”dedi.

TUBİTTUM HABER AJANSI
 

tayyip dalgin joe biden