Darılmaca Yok! Van'da ekmeğin gramı ile değil, fiyatı ile oynayın!

TAKİP ET

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge'nin açıklamasına göre; "360 gramlık ramazan pidesinin 2,50 TL'ye satılacağını..."dedi. Bizlerde Van Gazetesi olarak bir takım sorular sormak istedik.

Merak Ediyoruz! Ekmeğin gramı ile değil, fiyatı ile neden oynamıyorsunuz?

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge'nin açıklamasına göre; "360 gramlık ramazan pidesinin 2,50 TL’ye satılacağını..."dedi. Bizlerde Van Gazetesi olarak bir takım sorular sormak istedik.
 
Akabinde yetkili mercileri ziyaret ederek bunları aktardı:

"Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’i makamında ziyaret etti. Edremit Kaymakamı ve Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhammed Fuat Türkman, Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Osman Sevinç ve VAN ESOB Genel Sekreteri Süleyman Uman’ın da hazır bulunduğu ziyarette ramazan pidesi fiyatının gündeme geldiğini söyleyen Berge, 360 gram pidenin 2,50 TL’ye satılacağını belirtti."
 
Merak ediyoruz!

1. Siz Van'ın Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı olarak, ekmek fiyatlarını neden indiremiyorsunuz? Gelecekteki oyunuz için mi? Yoksa halka hizmet için mi yapıyorsunuz?
2. Van'da ekmek fiyatları yükseldi. Yetmedi gramaj düşürüldü. Bununla ilgili neden fiyat değişmedi ve neden 'indirim yaptık' denildi?

3. Açıklamış olduğunuz bir yazıda,  “Ramazan pidesinin fiyatının belirlenmesi konusunda fırıncı esnafımız fedakarlık yapmıştır. Maliyetin yüksek olduğu böyle bir dönemde kârdan ziyade uygun fiyat ile halkımıza hizmet anlayışını ortaya koymuştur.”cümlesindeki fedakar indirimi neden halk göremiyor?

4. 'Esnaf ve sanatkarımız kara gün dostudur' sözünüzde pidenin 2.50 kuruş yükselmesini mi kast ettiniz ki kara gün dostu cümlesini kullandınız?

5. Devam ettiğiniz paragrafınızda, “Ahilik geleneğinden gelen esnaf ve sanatkarımızın kara gün dostu olduğu bir kez daha görülmüştür. Ülkemizin ve dünyamızın yaşadığı bu zor günlerde esnaf ve sanatkarımız da gelenek, görenek ve kültürüne yakışan bu sosyal dayanışmayı sergilemiştir.” dediğinizde hangi anlamda kast ettiniz? Fırıncılarla baş edemediğinizi mi? Yoksa, durum bu ama elimizden gelenini yapıyoruz mu? demek istediniz.


VAN GAZETESİ - 0544 409 0328
DARILMACA YOK!
Haber: Hikmetullah Yetkin
 
 
 

vanda ekmeğin gramı ile değil fiyatı ile oynayın! darılmaca yok van esnaf ve sanatkarlar odaları birliği (van esob) van ekmek fiyatları van ekmek vanda ekmek isa berge