DARILMACA YOK! Van halkı mı? Servet Yenitürk mü? Murat Çevik mi?

TAKİP ET

VANHABER, VANGAZETESİ | ARŞİV - Van'da 15 Ağustos'ta düzenlenen Vanspor FK kongresinde gerginlik yaşanmıştı. Van Gazetesi olarak 'DARILMACA YOK' adlı programda Vanspor FK Başkanı Servet Yenitürk ve İş adamı Murat Çevik değerlendirmesini sizlere sunmak istedik.

Geçtiğimiz aylarda, İş adamı ve Van Spor FK adayı olduğunu açıklayan Murat Çevik, yapılan kongrede itiraz ederek salonu terk etmişti. Bunun üzerine Vanspor FK Başkanı Servet Yenitürk bazı açıklamalarda bulunmuştu. Açıklamaların bazılarını sizlere yansıtmak istedik.

Vanspor FK Kongresi öncesi Van Spor FK Başkanı Servet Yenitük, aday olmadığını ve aday olmak isteyenlerinde başvuru dahilinde aday olabileceklerini açıklamasına rağmen, itirazlar ve hedefler mevcut başkana çevrilmişti. Bunun üzerine açıklamada şu ifadeler kullanıldı:  İtirazı olan arkadaşlar varsa itiraz edebilir. Zaten aday değiliz. Aday olmadığımız yerde yanlış yapmamız asla söz konusu değildir. Fakat üzücü şeylerdir bunlar. Biz bir an önce bir arkadaşımızın burada çıkıp burada kulübe aday olmasını istedik. Van'da şovmenlik var, reklamcılık var. Yazıktır, yazıktır, yazıktır." sözlerini kullandı.

Bunun üzerine ise İş adamı ve Vanspor FK adayı olan Murat Çevik, basına yolladığı açıklamada şunlara yer vermişti: "Bütün bağışları göstermiyorlar... Burada her şey Servet beyin heyetinde, hidayetinde. Burada ben Vanlılara havale ediyorum.  Vanlılar bir daha eğer Servet beyin yanında bu takıma destek veriyorsa yazıklar olsun diyiyorum."demesi üzerine ortalık iyice karışmaya başlamıştı.
 
Bu konuşmaların birikmesi üzerine Vanspor FK Başkanı Servet Yenitürk, açıklamasına şöyle devam etmişti: "Vanspor'un üzerinde prim yapmak için hem kendini rezil ediyor, hem de Van spora yazık ediyorlar.  Ben sadece onun hakkında konuştuğum tek bir şey vardı. Bugün beni tarih haklı kıldı. Ben, Murat Çevik'in Van spora samimi olarak aday olduğuna inanmıyorum.

Neden inanmıyorsun? dediklerinde. İstanbul'da 35 bin üyesi olan Van Federasyonun başkan yardımcısıdır. Yönetimdeki insanlar federasyon başkanıdır. Federasyonun bir tek binasına sahip çıkamayıp icraya kaptıran, Federasyonun şuan bir binası yok, bir tabelası yok. Eğer ki bir federasyonun 35 bin kişilik bir üyesi bulunan yerde bir bina tutup 3 bin lira kira veremiyorsa buraya gelip, ben adayım demesine ben inanmıyorum. Van spora aday olmasına ben inanmıyorum. Burada şov yapmasına gerek yok. Bu arkadaş, buraya geldiğinden beri bizleri karalama peşindedir. Bura dövüş olmaması gerekir.  Başkan olsunlar bende yardımcıları olayım. Gelsinler, 6 milyon yatırsınlar, bende 6 milyon yatırayım."dedi.

Israrla başkan olmak isteyen İş adamı ve Vanspor FK adayı olan Murat Çevik, basına yazılı metin göndererek açıklamalarında: " Mevcut yönetimin görev ve yetkileri sona erdiği ve seçilmedikleri halde yetkisiz bir şekilde eski başkan Servet Yenitürk ve ekibi usulsüz ,kanunsuz bir şekilde takımı yönetmeye çalışmaktadır. Biz de arkadaşlarımızla genel kurulun toplanması ile tüzük ve mevzuat gereğince mevcut yönetimin görev süre ve yetkisinin sona ermesi sebebi ile Van Sulh Hukuk Mahkemesi’nden Organsız Kalan Van Spor Kulübümüzün yeniden Genel Kurulu’nun toplanabilmesi için yetki talebi ile dava açtık,  Mahkeme bu yetkinin tarafımıza verilip verilemeyeceğine dair araştırma ve inceleme yapmakta ve dava devam etmektedir. Açtığımız davadan rahatsız olan mevcut başkan Servet Yenitürk’ün rakiplerini Genel Kurulda mücadele  etmek yerine çeşitli ayak oyunları ile rakiplerini devre dışı bırakma çabası içerisinde olduğunu ve Disiplin Kurulu Raporu ve Yönetim Kurulu kararı ile bizim kulüp başkanı adayı olmamızın önünü kapatmak amacı ile tarafıma 3 yıl geçici Olarak Kulüp Üyeliğinden çıkarma cezası verilmesini sağlamıştır. Tüzük gereğince geçici çıkarmanın 3 ay ile 3 yıl arasında olması mümkün iken üst sınır olan 3 yıl ceza verilerek yakın zamanda yapılacak genel kurula aday olmamı engelleme amacı güttüğü çok açıktır. Bu kararı ve böyle bir zihniyeti  Van'ımız ve Van Kulübümüz hak etmemektedir. Bu utanç verici yaklaşım bizleri, Vanlı hemşehrilerimizi ve Van Sporseverlerimizi ziyadesi ile üzmüş bulunmaktadır."demişti.
 
PEKİ, NE OLDU?

İş adamı Murat Çevik, Aday olduğu spor kulübünde kazanmayınca İsranbul'a gitti. Akabinde Vanspor FK Başkanı Servet Yenitürk, tekrar göreve başlamak zorunda kaldı.

KİMİ İFTİRA ATTI, KİMİ YAPAMAZ DEDİ, KİMİ PARA ÇALDI DEDİ, KİMİ AİLE ŞİRKETİ DEDİ.
PEKİ, BUNLARI DİYECEĞİNİZ YERDE, NEDEN YARDIM EDİLMEDİ?
NEDEN SADECE MEDYADA BOY GÖSTERDİKTEN SONRA VANSPOR FK YANLIZ BIRAKILDI?
BUNU UNUTMAMAK GEREKİR Kİ VANSPOR FK TEK KİŞİNİN YÜKÜ OLMAMALIDIR.

 
Şimdi siz karar verin!

VANSPOR FK için kim daha çok emek veriyor...
VAN HALKI MI? Servet Yenitürk mü? Murat Çevik mi?

 
Cevaplarınızı lütfen yorum kısmına yazar mısınız?
 

vanspor van spor fk servet yenitürk murat çevik van