Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanına sert sözler

TAKİP ET

Gelecek partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,"Türk Osmanlı siyaset çizgisinin ana damarlarında büyük kırılmalar yaşanıyor. AK Parti de bu kırılmanın bir parçası. "dedi.

Toplantıya katılan Ahmet Davutoğlu, Recep Tayip Erdoğan'a sert eleştiride bulundu.

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) tarafından düzenlenen ‘Tigris Diyalogları’ toplantısına katılan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi eleştirdi. Davutoğlu “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi siyasetin doğasını bozuyor” dedi.

Corona virüsü salgını nedeniyle bu kez internet üzerinden düzenlenen ‘Tigris Diyalogları’ toplantısına katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin değişik illerinden birçok STK temsilcisi, siyasetçi, gazeteciyle bir araya geldi. “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Siyasetin Doğasını Bozuyor” Toplantının basına açık bölümünde konuşan Davutoğlu hem Türkiye’de hem Dünyada siyasette kırılma yaşandığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türkiye’de siyaset ve devlet sistemini çözdüğünü savunan Davutoğlu “Türk Osmanlı siyaset çizgisinin ana damarlarında büyük kırılmalar yaşanıyor. AK Parti de bu kırılmanın bir parçası. Bu ana damarlardaki kırılmaları genel dünyadaki kırılmalarla bir yerde buluşturamazsak, bu kırılmalar derinleşir. Buluşturursak hem Dünya ile entegre hem kendi içinde meselelerini çözen bir siyaset pratiği ortaya koymuş oluruz. Dünya’da büyük bir sistem depremi yaşanıyor onun dokusunu oranlamak zorundayız. Türkiye'de sistemik bir deprem yaşanıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle zaten sarsılan devlet yapısı iyice çözülüyor ve siyaseti de çözüyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi siyasetin doğasını bozuyor. Ben o zaman şiddetle karşı çıktım, 17 sayfalık bir metin verdim. 15 Temmuz’dan sonra 3 saatlik bir görüşmede, Türkiye'deki demokrasinin çok ciddi bir tehdit altında olacağını söyledim. Böyle bir sistemle siyasetin ve AK Parti'nin doğasının bozulacağını söyledim.

Böyle sistemik bir depremin yaklaşmakta olduğunu hissediyorum. Ya bu sistemik depremin telaşı içinde var olan binaların içinde enkaz altında kalacağız ya da hep beraber bu enkazdan çıkmanın bir yolunu bulacağız” dedi.

MY NET

davutoğlu dan cumhurbaşkanına sert sözler siyaset haber son dakika davutoğlu