Deprem Tehlikesi Altındaki 24 Şehir Açıklandı

TAKİP ET

 Türkiye, uzmanlar tarafından yapılan yeni bir çalışmaya göre 7 büyüklüğündeki depremlerin etkisi altında olabilecek 24 şehri belirledi.

Jeoloji Mühendisleri Odası'nın raporuna göre, özellikle Marmara Bölgesi, İstanbul ve İzmir gibi şehirlerde yüksek deprem riski bulunuyor. Detaylar haberimizde!

DEPREM TEHLİKESİNDEKİ 24 İL


Jeoloji Mühendisleri Odası’nın incelemesi Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan ve Hakkari gibi şehirleri kapsıyor.

 

BAZI İLLER İÇİN DEPREM RİSKİ ARAŞTIRMALARI BAŞLADI


Bunun yanı sıra, Kütahya, Aksaray ve Sakarya’da da fay hattı üzerine kurulu kentlerin raporları tamamlanarak Bursa, İzmir ve Bolu için de deprem riski araştırmaları başladı.

İLK SIRADA MARMARA BÖLGESİ YER ALIYOR


Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Türkiye’nin pek çok şehri aktif fay hatları üzerinde ve etrafında yer alırken deprem riski yüksek iller arasında Marmara Bölgesi, İstanbul ve İzmir ilk sırada yer alıyor.

YÜKSEK RİSKLİ 7 İL


Özellikle de İstanbul’da deprem teyakkuzu ilan edilirken yine Adıyaman, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli ve Tekirdağ’da deprem riski yüksek olan iller arasında yer alıyor.  

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

deprem risk van hakkari van haber