Depremzede öğretmenlere acil görev mesajı

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan plansızlık eğitimi vurdu.

Depremlerden en çok etkilenen şehirlerde okulların 27 Mart'ta açılacağının duyurulmasından sonra Hatay Samandağ İlçe Eğitim Müdürlüğü'nün 19 Mart gecesinde "20 Mart'ta göreve başlanmasını rica ederim" mesajı gönderdiği ortaya çıktı.

 

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından yaşanan plansızlığın yansıması, depremlerden 42 gün sonra eğitimi de etkiledi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, depremden en çok etkilenen kentlerdeki okulların 27 Mart tarihinde açılacağı duyuruldu. Bölgede okulların açılması için çalışmalar sürerken Hatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 19 Mart gecesi öğretmenlere, “20 Mart’ta göreve başlanmasını rica ederim” mesajı gönderdiği öğrenildi. Öğretmenler, “Öldük mü, yaşıyor muyuz yoksa sakat mı kaldık, bunları bilmeyen MEB, bizi acil göreve çağırıyor” diyerek tepki gösterdi.

 

Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar imzasıyla öğretmenlere atılan mesajda, öğretmenler göreve çağrıldığını aksi takdirde yasal işlem başlatılacağı kaydedildi.

ÖĞRETMENLERİN HAKKI YOK

 

Öğretmenlere atılan mesaja tepki gösteren SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi Feray Aytekin Aydoğan, "Öğretmenlerin okullara çağrılması etik de, vicdani de hukuki de değil. Alınan bu anlık plansız kararlar öğretmenlerin de öğrencilerin de sorunlarını, kaygılarını daha da artırmakta. Hataylı öğretmen arkadaşların ‘Öldük mü, yaşıyor muyuz yoksa engelli olarak mı yaşamımıza devam ediyoruz bunları dahi bilmeyen MEB, kaymakamlık, ilçe milli eğitim bizi acil göreve çağırıyor’ diye gösterdikleri tepkiyi, seslerini büyütmeye devam edeceğiz" dedi.Aydoğan, şu çağrıları da yaptı:


- Samandağ Kaymakamlığı ve Samandağ İlçe Eğitim Müdürlüğü bir an önce bu çağrıyı geri çekmeli.

 

- Bölgede çalışan tüm eğitim emekçilerine istemeleri halinde şartsız tayin hakkı tanınmalı.

 

- Bölgenin ihtiyacına göre acilen öğretmen ataması yapılmalı.

- Bölgede çalışacak öğretmenlere maddi destek çift maaş, ek ders ücretlerinde artırım gibi olanaklar sağlanmalı.

 

- Acilen prefabrik dersliklerin yapımı planlanmalı.

deprem eğitim