Deva Partisi Van İl Başkanı Semra Odabaşı, 'Sazlarla Sözlerle Olmuyor Bu İşler'

TAKİP ET

Deva Partisi Van İl Başkanı Semra Odabaşı, kongre öncesi önemli açıklamalar yaparak halkın gösterdiği teveccühten dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.  

Deva Partisi Van İl Başkanı Semra Odabaşı, kongre öncesi önemli açıklamalar yaparak halkın gösterdiği teveccühten dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.  


Enerjisi Yüksek Bir Kadromuz Oluştu


Deva Partisi Van İl Başkanı Semra Odabaşı :“Van İl Başkanlığını almaya başladığımız zamandan bu yana hummalı bir şekilde çalışmaya başladık. Teşkilatlanma çalışmalarımız çok keyifli ve güzel geçti.  Arzumuz; genç, dinamik, çoğulcu, çözüm odaklı ve işini iyi yapan insanları ilçe başkanı olarak görmekti. İlçeler bazında bu arzumuzu da gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Hakikaten çok güzel ve enerjisi yüksek bir kadromuz oluştu. Küçük ilçelerimizin genelini atadık ve geriye büyük ilçelerimiz kaldı. Yakın zamanda büyük ilçelerimize de atamaları başlattığımız için biraz daha rahatız.” Dedi.


Türkiye ‘Deva’sını Arıyordu


Odabaşı : “Önümüzde heyecanla beklediğimiz kongremiz var. Bu kongreyi ‘Biz Varız’ demenin ötesinde halkla buluşarak gerçekleştireceğiz. Çok güzel teveccühler var ve bu bizi çok mutlu etti. Türkiye ‘Deva’sını arıyordu ve bizlerinde buna cevap verdiğini düşünüyorum. Çoğalarak ilerlemeye devam ediyoruz ve bu şekilde bir bütün olarak kongremize katılacağız. Kongrede insanlarla el ele, gönül gönüle verip çalışmalarımızı yapacağız. Çalışmalarımız durmadan devam edecek. Artık bu teşkilatlanmadan çıkarak tamamen işimizi yapmaya çalışacağız. Bunu da ortak akılla, çözüm odaklı, güzel bir dille, ötekileştirmeden, itmeden, insanları bunun gereğine inandırarak, hukuk bazlı, vatandaşlık esaslı, düşünce gücünü baz alarak ve çoğalarak sağlayacağız.”dedi.



Halkın Teveccühünü Gördükçe Güçleniyoruz ve Çoğalıyoruz


Odabaşı : “Beklediğimiz ve istediğimizde şey, kırmadan dökmeden güzel şeyler yapmaktı. Zamanla o dili kullandığımızı görmüş olduk. Bize gelenlerin o dili benimsediklerini de gördük. Sözün gücüne inanıyoruz. İnsan olan ortaya sözün gücüyle güzel şeyler koyar. Çünkü düşünceler geleceğimizdir. Sözlerimiz ise onların uygulamasıdır. Bizde buna inanarak yola çıkmıştık. Bugün görüyoruz ki doğru yoldayız. Güzel şeyler yapıp üretebiliyoruz. Halkın teveccühünü gördükçe güçleniyoruz ve çoğalıyoruz. Zaten istediğimizde buydu şimdi artık siyasetimizin doğru yolda olduğunu gördük ve bunun hakkını vermemiz gerekiyor diye düşünüyoruz.”dedi.


Siyaset Bağırmak Çağırmak Değil 


Odabaşı : “Bir şeyleri istemek ve almak var. Van’ın ihtiyacı neyse o hizmeti alıp gelmek gerekir. Bir siyasetçi öncelikle kendi ilini ya da bulunduğu ortamı çok iyi tanımalı. Ben bir Vanlı olarak Van’ı çok iyi tanıdığıma inanırım. Van’ın neye ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyorum. Bir şeyleri söyleniyor ama bir türlü sonuca ulaşılmıyor. Belki benim siyasete atılmam da bu noktada çıktı. Siyaset bağırmak, çağırmak, söylemek değil. Düşündüklerinizi uygulama alanın alabilmektir. Siyaset yapmak yetinmek değil istemek, almasını bilmek ve getirmektir. Eğer bunu başarabilirsek ne mutlu bize.”dedi.


Sazlarla Sözlerle Olmuyor Bu İşler


Odabaşı : “Van için istediğim çok şeyler var. Öncelikle kadınların kendi varlıklarının farkında olmasını isterim. Kadının; Anne olarak, kadın olarak, eş olarak toplumdaki yerini en nezih bir biçimde hak ettiğinin bilincinde olması gerekir. Bu noktada bizlerin de hem çocuklarımız için hem gençlerimiz için hem de Vanlılar için ne yararlıysa ne önemliyse ne gerekliyse ne ihtiyaçsa onlara cevap verebilmesi gerekir. Sazlarla sözlerle olmuyor bu işler. Bu iş hem gönül işidir hem de eylem işidir. Van için yıllardır hiçbir şey yapılmamış sadece üst üste birikmiş dilekçeler var. Asıl önemli olan o dilekçedeki her başlığı yerine getirip yerine koymaktır.”dedi.



 Kadına Slogan Yetmiyor


Odabaşı : “Kadınları toplumda daha saygın daha değerli hale getirmek için çaba sarf edilmelidir. Sadece farkındalıkla değil; kendilerini eğitmek, yetiştirmek, bilinçli bir iradeyi kullanmak, enerjilerini yükseltmek ve topluma yaymak gerekiyor. Vatandaşlık haklarından tutun anneliğine, kadın olarak kendi yerine, hakimiyetine kısacası her alanda kadını güçlendirmek gerekiyor. Bunun için de sadece söz söyledik. Eyleme gelince destek vermedik. Kanuna gelince destek vermedik.  Kadının arkasında hukuk durmadıkça kadın şiddetlerinin artışları da gözlendi.  Kadının yanına hukuk koyulacak ki kadın güçlensin. Şimdiye kadar da bunu sloganlarla geçiştirdik.  Kadına slogan yetmiyor. İnsan hakları vatandaşlık hakları çok önemlidir. Ötekileştirmeden ayrımcılıktan kurtulmamız lazım. İnsanların kendi dilini kendilerine yabancılaştırmamamız lazım.”dedi.


Yanlış Politikalarla Bugüne Kadar Gelmişiz


Odabaşı : “Türkiye sınırlarını çizebilmek için hep beraber can verdik. Bu topraklar hepimizin ve bu topraklarda kurulan devlet her vatandaşına eşit bir şekilde yaklaşmadığı sürece bizim söyleyecek sözümüz çok olur. Artık sözleri bırakıp eyleme dökelim. Eşit vatandaşlık haklarını getirelim ki birlik olalım, eşit olalım ve biz olalım. Biz olma fikri olmazsa olmazımızdır. Yanlış politikalarla bugüne kadar gelmişiz. Şimdiye kadar kaybetmekten başka hiç bir şey yapmamışız. Vatandaşımızı kaybetmişiz, kalbini kırmışız, ötekileştirmişiz ama kazandığımız bir şey maalesef yok. Susturulduğumuz, ötelendiğimiz için bunların muhakemesini yapamadık. Bundan sonra önümüze bakacağız. Türkiye’nin gerçekten de çok güzel bir geleceğe kucak açtığını görüyorum. Türkiye’nin artık ‘Deva’sı var.  Bizde bu noktada dertlere Deva olacağız.”dedi.


Şimdiye Kadar Siyaset Yapılmamış


Odabaşı : “Neye elimizi atsak çözülmemiş sorunlarla çok net karşılaşıyoruz. Bir sürü vaatler var. Allah bize vaatlerimizi yerine getirmeyi nasip etsin. İşte o zaman mutlu olurum, o zaman huzurlu olurum ve işte siyaset budur derim.  Siyaset insanın hayatını kolaylaştırmak, yolunu açmaktır. Şimdiye kadar siyaset yapılmamış çünkü hayatımızı zorlaşmış. Hayatı zorlaştıran bir siyaset yapılmaz. Siyaset hayatı kolaylaştırmak, ihtiyacı gidermek insana yakışanı bulmak için yapılır. Biz bugüne kadar tam tersini yaparak insanlardan uzaklaşmışız. Birbirimizi dövmeye, ötekileştirmeye, kadınları öldürmeye başlamışız. Gittikçe çıkmaza giren bir şeye hala da devam ediyoruz.” dedi.


Kimse Bir Kadının Atanmasından Dolayı Huzursuz Olmadı


Odabaşı : “Doğu’da ilk kadın başkan olarak tebrik edildim. Kadına değer verilen bir ildeyiz. Zannedildiği gibi kadına değer verilmeyen bir ilde değiliz. Bizde kadına kolay kolay saygısızlık yapılmaz. Evin annesi evin direğidir ve çok büyük saygı görür. Ben başkan olduğum zaman hiç kötü bir şeyle karşılaşmadım. Çok güzel bir kabul vardı. Benim de üstüme düşen bu teveccühlere layık olmaktır.  Kimse bir kadının atanmasından dolayı huzursuz olmadı, rahatsızlık duymadı. Bunun için vatandaşlarımıza, hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ederim.”dedi.


İnsanların İnsan Gibi Yaşamaya İhtiyacı Var


Odabaşı : “Birçok siyasi partiyle bir araya gelerek, kavga etmeden, öteleme yapmadan, en ufak bir rahatsızlık duyulmadan kardeşçesine burada memleket davasını konuştuk. Van’a ne yapabileceğimizi konuştuk. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Biz herkesi kucaklıyoruz. Çünkü biz bu memleketin vatandaşıyız ve birbirimizi yürekle anlıyoruz. Anlamak, düşünce gücünde birleşmek önemlidir. Biz bunu başardığımızı gördük. İnsanların insan gibi yaşamaya ihtiyacı var. Bizde bunu sağlamaya çalışıyoruz ve bunun içinde mutluyuz. Van için bir şeyler yapanlara saygılarımı sevgilerimi iletiyorum.”dedi.

VAN GAZETESİ VE VAN BASIN ORTAK YAYIN – ÖZEL HABER - van haber
HABER: SEVDA YETKİN – YUNUS TUĞRUL

 

van deva semra odabaşı deva partisi van il deva haber van haber