Devlet Bahçeli'den AKP'ye Atatürk ve Cumhuriyet mesajı

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP heyetinin HDP'ye yönelik ziyareti sonrası ilk kez açıklamalarda bulunuyor.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal Cumhuriyet'i hedef almış Bahçeli tepki göstermiş ve Ünal istifa etmek zorunda kalmıştı.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

İktidar partisi heyetinin başörtüsü konusunda hazırlanan anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere HDP'yi ziyaret etmesi, bazı tartışmalara neden olmuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakın kurmayları olmak üzere birçok AKP'li ismin HDP için sık sık "PKK'nın uzantısı", "fitne yuvası", "Meclis'e yakışmıyorlar" gibi ifadeler kullandığını hatırlatan siyaset bilimciler, gelişmenin MHP kanadında rahatsızlık yaratabileceğini ileri sürmüştü.İsmini vermeyen MHP kaynakları ise, bu iddialar karşısında Bahçeli'nin bugün yapacağı açıklamaları işaret etmişti. 
Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

"Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin doğuşunu sağladı. Atatürk yetim büyüdü ama milletini yetim bırakmadı. Atatürk demek, milli mücadelenin başı, Cumhuriyetin başarısı demektir. Atatürk kurucu bir liderdir, ömrünü Türk milletine vakfetmiştir."

 

akp atatürk mesaj cumhurbaşkanı