Dilek Cambazoğlu: Dünyanın kapılarını öğrencilerimize açıyoruz.

TAKİP ET

Girne Amerikan Üniversitesi kuruluşu olan Girne Koleji nin Genel Müdürü Dilek Cambazoğlu, alanında uzman öğretmen kadrosu ve yenilikçi eğitim anlayışıyla Dünyanın Kapılarını öğrencilere açtıklarını ve Girne Kolejinde geleceğe başarılı insanlar yetiştiklerini söyledi. 

Girne Koleji Genel Müdürü Dilek Cambazoğlu ve akademik kurulu, Girne Koleji Van Kampüsünün açılışını yapmak üzere Vana geldiler. Cambazoğlu, Vanda eğitime yaptıkları yatırımla yeni dünya insanının başarı yolculuğuna odaklandıklarını ve baştan sona yenilenen öğretmen kadrosuyla Van da eğitimde yeni bir dönemin başlayacağını ifade etti. Anaokulundan itibaren öğrencilere yabancı dil dersinin ağırlıklı olarak verileceğini söyleyen Cambazoğlu en az iki dilde yetkinliği olan öğrenciler yetiştirdiklerini belirtti.

SÜREKLİ KENDİNİ GÜNCELLEYEN BİR KURUMUZ
Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliği ile yönetici, öğretmen, veli ve öğrenci akademileri gerçekleştirerek tüm paydaşların eğitim öğretim, çocuk gelişimi, doğru iletişim vb. konularda sürekli yenilikleri takip etmesi ve kişisel mesleki gelişimlerine katkı sunuyoruz.


Cambazoğlu, Girne Koleji olarak en önemli ayrıcalığımız yenilikçi bir eğitim yapısına sahip, 1985 yılında kurulmuş, Kıbrısın ilk Üniversitesi olan 37 yıllık ve 135 farklı ülkeden 22 bine yakın öğrencisi öğrencileri olan Uluslararası bir üniversite kuruluşu olmamız. Bizler Girne Koleji olarak Üniversitemizin çizdiği bu global hikayeyi uyguluyor, üniversitemizdeki akademisyenlerimizle yürüttüğümüz çalışmalara eğitim programlarımızın içeriklerini oluşturuyoruz.

Modern dil edinim metotlarıyla oluşturulan yabancı dil programları ile öğrencilere Global bir kimlik kazandırdıklarını ifade eden Cambazoğlu,  Örneğin, dünya kimliğinde mezuniyet; çocuklarımızın dünya dilinde konuşmasını, dünyayı tanımalarını sağlıyoruz. Dolayısıyla liseden sonraki dönemlerinde öğrenim hayatlarını da sadece Türkiye ile sınırlandırmıyoruz. Öncelikle tabi kendi Üniversitemizin kapıları çocuklarımıza açık ama bunun haricinde ise lise döneminde uyguladığımız çift diploma programımız ile iki diploma sahibi olabiliyor ve ayrıca, üniversitemizin Amerikadaki Arizona Üniversitesi ile yapmış olduğu anlaşma doğrultusunda öğrencilerimiz lisede okurken üniversitenin ilk yılındaki dersleri online olarak tamamlayabiliyor.


Yenilikçi eğitim yapımızı ve özellikle yabancı dilin önemini vurgulamak isterim çünkü dijitalleşen dünyada sınırlar ortadan kalkmış ve çocuklarımız her tür bilgiye çok kolay bir şekilde ulaşabilir durumda. Elbette bizde dünyayı takip edebilmeleri adına Yabancı Dil Eğitim programlarımızı yüksek ölçüde önemsiyoruz ve bu alanda çok güçlü bir alt yapıya sahibiz. Van Kampüsü olarak Eğitim-Öğretim yılına çok güçlü bir kadro ile başladık, alanına hâkim, eğitim materyalleriyle ve aynı zamanda öğretmenlerimizin donanımı, yöneticilerimizin tecrübesiyle bu sene çok güzel işler yapacağımızdan, çok güzel projeler yöneteceğimizden eminiz diye konuştu. 

VANA HAYIRLI OLSUN
Vanda eğitime yaptıkları yatırımın Van halkına hayırlı olması temennilerinde bulunan Cambazoğlu, Bir üniversite kuruluşu olmamızın, öğrencilerimize sağladığı diğer bir olanak ise burs imkânları.  Liseden mezun ettiğimiz öğrencilerimize, Pilotaj bölümü hariç diğer tüm bölümlerde % 75 e ulaşan eğitim bursu sağlıyor ve yurt konaklamalarında da destek oluyoruz. Onlara liseden sonra üniversite noktasında birçok imkân sağlıyoruz. Ekibimiz ile birlikte güzel işler başaracağız, Girne Koleji Vana hayırlı olsun şeklinde konuştu