DİN BİR SEN Başkanı Tuci'den Açıklama

TAKİP ET

12. Genişletilmiş İl Başkanlığı toplantısında Van Din Bir Sen İl Başkanı olan Halit  Tuci'ye anlamlı plaket verildi.


VAN GAZETESİ/ Ankara'da büyük anadolu otelinde  12'inci  İl  Başkanları İstişare Toplantısında  konuşan Van Din-Dir-sen İl Başkanı Halit Tuci açıklamalarda bulundu. Tuci'nin açıklaması şöyle;
"İnsan yenilince tükenmez, pes edince tükenir. Kaderiniz karar anlarınızda biçimlenir. Yapacağım diye vakit geçirme, yaptım de. Sendikacılığı ayrıştırma değil ,ötekilestirme değil , menfaat ve adam kayırmacılık değil.  Sendikacılık bir haksızlığı gördüğümüz zaman kim olursa olsun mazlumun yanında olmak ve onu savunmak, yasalarımız ve içtüzük gereği hakkını aramaktır. Ayrıca Din-bir-sen; sendikacılığın ötesinde bir gönül dayanışması,innemel mugminune ihvetun gereği kardeşlik şuurunun en üst seviyeye gelmesi için yapılan bir dayanışma mekanizmasıdır" dedi.
Son zamanlarda kurumlarda ki maneviyat ve şuursuzlugun ayyuka çıktığını,makam ve mevki sahibi olmak için Adalet terazisinin savrulduğunu, başka bir konu eğitim durumları sebebiyle şehit yakınlarına verilen yardımcı hizmetli kadroları sıkıntılarını  dile getirdi.
Ayrıca gerek Filistin konusunda,gerek Yemen konusunda ve diğer önemli konularda üyesi ile övünen sözde yetkili sendika maalesef etkisiz kalarak üye yapmaktan öteye icraat yapamamıştır.
Son olarak da yetkili sendikanın artık üzerlerinde metal yorgunluğu gördüğünü ifade eden Van Din-Dir-sen il Başkanı Halit Tuci; bu böyle gitmez diyerek Diyanet camiasının gönül sendikacılığı olan DİNBİRSEN e geçmesini ve yeniden Büyük Türkiye için kollarını sıvadıklarını dile getirdi.
 Tuci,Din-Bir-sen  il  Başkanı  olarak  siz  değerli  yönetim  kurulu  üyeleri  sayesinde  plaket  alarak  onure  oldum, bu onuru bende siz değerli üyelerimize  armağan ediyorum Hepinize  saygılarımı  sunuyorum. diyerek konuşmasını noktaladı.

ankarada van rÜzgari estİ van gazetesi van din bir sen din bir sen halit tuci İl başkanlığı toplantısı toplantı başkanlık il başkanı sendika plaket van ankara filistin menfaat diyanet camiası camia diyanet adalet şehit dİn bİr sen başkanı tuciden açıklama