Din-bir-Sen Van il Başkanı Halit Tuci'nin Ramazan Ayı Mesajı

TAKİP ET

Din-bir-Sen Van il Başkanı Halit Tuci, Ramazan Ayı vesileyle mesaj yayınladı.

Din-bir-Sen Van il Başkanı Halit Tuci, “ Değerli Vanlı Kardeşlerim,İçerisinde bin aydan daha hayırlı bir gece bulunan, on bir ayın sultanı bir Ramazan Ayına daha ulaşmak üzereyiz. Önümüzdeki 23 Nisan Perşembe akşamı ilk teravih namazını kılacağız aynı gece sahura kalkıp oruç tutacağız. Bu yıl öncekilerden farklı bir duyguya sahibiz. Zira tamamıyla yakın temastan bulaşan bir salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bu yüzden, meseleyi her yönüyle müzakere ederek halkımızın lehine tedbirler açıklayan yöneticilerimizin talimatlarına uyacağız. Teravih başta olmak üzere Ramazan coşkusunu ev halkımızla birlikte yaşayacağız. Rabbim bu buhrandan en yakın zamanda kurtulmayı nasip etsin.
Değerli Kardeşlerim,
Ramazan bir okuldur maneviyatımızı güçlendirdiğimiz bir okul. Bu sebeple özellikle sahur coşkusuna çocuklarımızı da ortak edelim. Ailece oruç tutalım. Zira oruç; Müslüman olan, akıllı olan ve büluğ çağına gelmiş olan, -oruç tuttuğu takdirde bu durumun kendisine zarar verebilmesi mümkün- bir hastalık veya yaşlılık halinde bulunmayan herkesin üzerine dini bir zarurettir. Unutmayalım oruç Rasulullah (s.a.s.) efendimizin ifadesiyle kötülüklere karşı bir kalkandır. Ramazan sabır öğretir. Ramazan başta Rabbimiz (c.c.)’e karşı olmak üzere sorumluluk duygusunu geliştirir. Bu Ramazan ayında sorumluluk konusunu merkeze alacağız. Bu salgın hastalık süreci bize, birbirimize karşı en üst düzeyde sorumluluk duygusu içerisinde olmamız gerektiğini öğretti. İnsanoğlu sosyal bir varlıktır. Topluluk içerisinde yaşamaya mecburdur. Bu mecburiyet, insanın bir takım sosyal kurallara uymasını da dinen zorunlu hale getirir. Bizler, Yöneticilerimizin, toplumumuzun yani bizlerin selameti için aldıkları kararlara uymak durumundayız. Zira bu günlerde mübtela olduğumuz salgın hastalığın, tamamıyla yakın temasla bulaştığını biliyoruz. Herkes bir doktor, bir sağlık çalışanı olmayabilir ama alınan önlemlere sadık kalmak ve hassas davranmak suretiyle hem sağlık çalışanlarımızın işini kolaylaştırabilir hem de başta kendimiz olmak üzere toplum sağlığını riske atmamış, dolayısıyla kul hakkına girmemiş oluruz.
Ramazan paylaşma ayıdır. Varlıklı olan, varlığını, muhtaç olanla paylaşmalıdır. Bu paylaşım aynı zamanda dinimizin mükafat vaadiyle çizdiği bir yoldur. Onlarca sûreden sadece biri olan İnsan Sûresinde Yüce Rabbimiz (c.c.), cenneti hak eden “iyiler”den bahsederken; “Onlar, seve seve yoksulu, yetimi ve esiri doyururlar. (Doyurdukları kimselere adeta şöyle derler:) ‘Biz sizi sırf Allah rızası için doyuruyoruz. Sizden bir karşılık ve bir teşekkür beklemiyoruz. Çünkü biz, asık suratlı, çetin bir günden (o günün azabından dolayı) Rabbimizden korkarız.’ derler. Allah da onları o günün kötülüğünden korur ve yüzlerine bir aydınlık ve içlerine bir sevinç verir.” (İnsan Sûresi 8-11. Ayetler) Buyurmaktadır.
Bu noktada Devletimizin başlattığı “Biz Bize Yeteriz” kampanyasını oldukça önemli ve anlamlı buluyorum. Bütün hemşerilerimizi, her türlü ön yargıdan veya beklentiden uzak bir şekilde bu kampanyaya güçleri nispetinde katılmaya davet ediyorum. Bizler de Din Gönüllülerimizle hem bu kampanyaya gücümüzün yettiği kadar destek vereceğiz hem de halkımızın desteğiyle Türkiye Diyanet Vakfı Van ve ilçe Şubeleri  olarak mahallinde aynî yardımlarla ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanında olacağız.
Tüm halkımızın Ramazan Ayını tebrik eder, bu mübarek mevsimin, Müslümanlar olarak günahlarımızdan bağışlanmamıza, umduklarımıza nail olmaya, korktuklarımızdan güvende olmaya vesile olmasını, bütün insanlığın bu salgın hastalıktan bir an önce kurtulmasını Yüce Rabbimden niyaz ederim.’dedi.
 
VAN GAZETESİ – 0544 409 0328
Ramazan Mesajı Yayını
 


din-bir-sen van il başkanı halit tuci halit tuci halit tuci kimdir din bir sen başkanı van din bir sen başkanı vanda ramazan mesajları