Van'ın Turistik Cennetlerine Yeni Yol

TAKİP ET

Van Büyükşehir Belediyesi, Gevaş ilçesine bağlı Göründü, Altınsaç ve İnköy grup mahalle yollarını asfaltlama çalışmalarını tamamladı.

Van Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Gevaş ilçesinin turistik mahallelerinde toplam 26 kilometrelik yol ağını asfaltlayarak, bölgeyi daha ulaşılabilir ve konforlu hale getirdi. Altınsaç Mahalle Muhtarı Faysal Akbaş, turistlerin artık bu doğa cennetini daha rahat ziyaret edebileceğini belirtti.

Bu çalışma, turistik öneme sahip olan bu mahallelerin ulaşımını daha konforlu hale getirmeyi amaçlıyor. İşte detaylar:

Van Büyükşehir Belediyesi, 2023 asfalt programı çerçevesinde yol ağını daha konforlu ve güvenli hale getirme hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, bu çerçevede Gevaş ilçesine bağlı Göründü, Altınsaç ve İnköy grup mahalle yollarını asfaltladı.

Toplamda 26 kilometrelik bir mesafeyi kapsayan bu grup mahalle yolları, daha önce toprak yollardı. Ancak bu çalışma sayesinde yolların daha konforlu hale getirilmesi için genişletme, reglaj, taş duvar, oto korkuluk, altyapı, dolgu ve sanat yapıları gibi önemli altyapı işlemleri gerçekleştirildi ve sonunda sıcak asfalt döküldü.

Altınsaç Mahalle Muhtarı Faysal Akbaş, bu çalışmanın tamamlanmasının ardından mahallelerinin turistler, doğaseverler ve gezginler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirterek Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Mahallelerinin tarihi yapıları, koyları ve doğal güzellikleriyle ünlü olduğunu ifade eden Muhtar Faysal Akbaş, bu yolların açılmasıyla daha fazla turist ve doğaseverin bölgeyi ziyaret etmesini beklediklerini dile getirdi. Mahallelerinde Saint Thomas Kilisesi başta olmak üzere 7 tarihi kilisenin bulunduğunu ve harika koylara sahip olduklarını vurgulayan Akbaş, bundan sonra insanların bu güzelliklere daha rahat ulaşabileceğini belirtti.

Ayrıca, asfalt çalışması tamamlandıktan sonra Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yol çizgi çalışmalarının yapılacağı da belirtildi. Bu çalışmalar, bölgenin ulaşım altyapısını iyileştirerek turistik cazibesini artırmayı hedefliyor.

 

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

van van valisi ulaşım doğa van haber van haberleri