Dr. Maral Yeşilyurt'un İlham Veren Hikayesi

TAKİP ET

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Maral Yeşilyurt, ilginç ve ilham verici bir hikayeye sahip.


Kendisi pandemi döneminde sınavsız ikinci bir üniversiteye kaydoldu ve Anadolu Üniversitesi AÖF Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümüne katıldı. Ancak bu sadece başlangıçtı.

Daha sonra Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümüne geçiş yaptı. Bu, kendi alanında daha derinlemesine bir bilgi sahibi olma isteğinden kaynaklanıyordu. Dil ve Konuşma Terapisi alanında çalışan Maral Yeşilyurt, özellikle ses bozuklukları ve ses terapisi konularında uzmanlaşmıştı. Ancak farklı bilimlerin daha temel düzeyde değişikliklere yol açabileceğini anladı ve bu nedenle sesin oluşumunun, ses hastalıklarının temelini, yapısal ve genetik özelliklerini incelemek istedi.

Yeşilyurt, yeni bir lisans programı ile amacının bu alanın temelini incelemek olduğunu ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nü bitirdikten sonra ses ve genetik konularının kariyerinin bir parçası olmaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca, bu iki alanın birleştirilmesiyle adli bilimler gibi farklı disiplinlere de olanak sağlandığını ifade etti.

Gençlere ve öğrencilere ise "Yeni şeyler öğrenmekten çekinmeyin. Hayat fırsatlarla dolu, fırsatlar karşınıza geldiğinde önemli olan onları donanımlı bir şekilde karşılamaktır" önerisinde bulundu.

Maral Yeşilyurt'un bu başarısı, Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü öğretim üyeleri tarafından da takdir edildi. Onun için bir pastalı kutlama düzenlendi.

Yeşilyurt, ailesinin de yeni bir eğitim sürecine girmesine şaşırmadığını ve daha önce bir lisans, iki yüksek lisans, bir doktora programını tamamladığını, arada bir önlisans programını bitirdiğini ve bu nedenle yeni bir bölüm okumanın aile geleneği gibi olduğunu paylaştı. Ayrıca, rahmetli dedesine benzemekten gurur duyduğunu ifade etti, çünkü dedesi 65 yaşında hukuk fakültesini bitirerek üçüncü üniversitesinden mezun olmuştu.

Bu başarı hikayesi, Maral Yeşilyurt'un öğrencilik hayatına geri dönüşünü ve sürekli öğrenme isteğini vurguluyor. Kendisi sadece kendi alanını derinlemesine incelemekle kalmamış, aynı zamanda farklı disiplinlerin birleştirilmesinin ne kadar önemli olduğunu da göstermiştir.

 

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

 

meral yeşilyurt başarı hikaye van haber van haberleri