Dubai'de Dev Patlamanın detayları ortaya çıktı

TAKİP ET

Dubai'deki Jebel Ali limanını büyük bir patlama sarstı ve şehir genelinde bir ses duyuldu ve emirlik yetkilileri, rıhtıma yanaşmaya hazırlanan bir gemideki bir konteynerde çıkan yangından kaynaklandığını söyledi.

Dubai .. Jebel Ali Limanı'nda bir gemide bir konteynerin "patlamasının" ardından çıkan yangın Jebel Ali Limanı, Dubai şehir merkezine 30 km uzaklıktadır. - Dubai Hükümeti Medya Ofisi, kazanın "kontrol altında olduğunu ve herhangi bir ölüm veya yaralanma olmadığını" doğruladı.

Jebel Ali Limanı, Dubai şehir merkezine 30 km uzaklıktadır.

- Dubai Hükümeti Medya Ofisi, doğruladı.

- kazanın "kontrol altında ve herhangi bir ölüm veya yaralanma yok."

- "Yangın, ana nakliye hattından uzakta, Cebel Ali Limanı'nın rıhtımlarından birine yanaşmaya hazırlanan bir gemide bulunan bir konteynerde çıktı."

Dubai Hükümeti'nin medya ofisi, Çarşamba akşamı, şehirdeki "Jebel Ali" limanında bir gemide bir konteynerin patlaması sonucu yangın çıktığını, kazanın "kontrol altında olduğunu ve herhangi bir sonuç vermediğini vurguladı. ölümlerde veya yaralanmalarda."
Ve ofis, Twitter web sitesinde belgelenen hesabı aracılığıyla bir dizi tweet'te, "Dubai'deki sivil savunma ekipleri şu anda Jebel Ali Limanı'nda bir gemide bir konteynerin patlamasının neden olduğu bir yangınla uğraşıyor. ”

Patlamanın nedeni hakkında ayrıntı vermeden, "Yangından dolayı şu ana kadar herhangi bir yaralanma bildirilmedi" diye ekledi.

Üçüncü bir tweet'te dönmeden önce, "Yangın kontrol altında ve kaza sonucu ölen veya yaralanan yok" dedi.

Üçüncü tweet'te ofis, kaza yerinde hala yanan alevlerle karşı karşıya kalan bir yangınla mücadele operasyonunu gösteren çok kısa bir video klip içeriyordu.

İlgili bir bağlamda, ofis daha fazla ayrıntı vermeden "ilgili kurumların yangının son aşamasını verimli bir şekilde kontrol ettiğini" açıkladı.

Cebel Ali Limanı'nın rıhtımlarından birine yanaşmaya hazırlanan bir gemide, limanın ana seyrüsefer hattından uzakta, herhangi bir yaralanma veya ölüme neden olmadan yangın çıktı.

Kayıplardan veya bunun denizcilik üzerindeki etkisinden bahsetmeden "liman yetkililerinin gemi trafiğinin normal akışını sağlamak için gerekli tüm önlemleri aldığından" bahsetti.

Çarşamba akşamı erken saatlerde, tweeter'lar, alevin "büyük dillerinin" yükseldiği "dev" bir patlama gibi görünen olayla ilgili fotoğrafları ve bir video klibi iletti ve Anadolu, tüccarın geçerliliğini doğrulayamadı. bağımsız veya resmi bir kaynaktan Ve Jebel Ali Limanı, Dubai'nin merkezinden batıya, başkent Abu Dabi'ye doğru 30 km uzaklıktadır ve Emirlikler'de en belirgin olanıdır.

alındığını, yangının çıktığı geminin liman rıhtımlarından birine yanaşmaya hazırlandığını bildirdi.

Cebel Ali yetkililerinin limandaki gemilerin normal hareketini sağlamak için tüm önlemleri aldığını vurguladı.

Dubai Polisi Başkomutanı Korgeneral Abdullah Khalifa Al-Marri ise, Cebel Ali Limanı'nda 14. iskelede yanıcı maddeler taşıyan bir gemide yangın çıktığını söyledi.

Dubai TV'ye verdiği demeçte Al-Marri yangının kontrol altına alındığını ve ölen ya da yaralanan olmadığını doğruladı.

Associated Press ise Cebel Ali Limanı'ndaki bir gemide meydana gelen patlamanın sesinin limana 25 kilometre uzaklıktan duyulduğunu ve görgü tanıklarının binaların sallanmasına neden olduğunu söylediğini bildirdi.

Agence France-Presse, patlamanın güçlü olduğunu ve şehir genelinde duyulduğunu bildirdi ve Jebel Ali civarında en az 3 kişinin patlamanın güney Dubai'deki dairelerinin ve evlerinin kapılarını ve pencerelerini salladığını söylediklerini aktardı.

Bir Reuters muhabiri, Dubai'nin güneyinde, Abu Dabi'ye giden ana yol üzerinde iki itfaiye aracının ve diğer acil durum araçlarının görüldüğünü söyledi.
Ve Jebel Ali Limanı, Dubai şehir merkezinden batıya, başkent Abu Dabi'ye doğru 30 km uzaklıktadır ve Emirlikler'de en belirgin olanıdır.
Geçen yıl Dubai'nin GSYİH'sının yaklaşık %23'üne katkıda bulunan ve Ortadoğu'nun en büyük ticari bölgesi olan Jebel Ali Serbest Bölgesi'nde 8.000 şirket bulunuyor.
 

dubai patlama