Dünya'da Her 10 kadından 3'ü bu hastalığa yakalanıyor

TAKİP ET

Bu yazımızda 3 yıla yakın araştırma sonucunda 150'ye yakın bayanı iyileşti. Bunun yanı sıra önemli gelişimler sağlandı. Çikolata kisti ve çocukları olmayanlar için çok önemli bir makale olarak yer aldı. Kadınların bu hastalığına çözüm bulundu.

-Herkeste de görülme tehlikesi olur mu?
 
Her kadın tahlil vermeli ve bu tahlili incelemelidir. Kulak arkası yapılan sonuçlar, büyük sebeplere yol açabilmektedir. Örnek olarak; tavuk yumurtasını elinize aldığınızda, içinin sağlam olup olmadığını biliyor musunuz? Eğer doğru bir kanıda bulunuyorsanız. Bulursunuz. Ama tahminlerle yola çıkarsanız ya da bunu geçici bir rahatsızlık olarak düşünürseniz. O zaman yumurtanın içi gibi sizde tahminlerle acıyı çekerseniz. Bu hastalık, tahminlerle yola çıkılacak hastalık değildir. Teşhislerle, deney gözlemlerle ve belirtilerle bulunur. Hayatınızı risk ediyorsanız, geleceğinizi yok etmiş olursunuz. Asıl konuya gelinirse dünya da iki kadından biri bu hastalığa yakalanmaktadır.
 
Çikolata kisti nasıl oluşur?
 
Rahmin iç katmanını oluşturan ve adet kanamasının gerçekleşmesini sağlayan endometrium, adet sonrası dönemde 3–5 mm kalınlığa sahiptir. Endometrium mensturasyon periyodu (adet döngüsü) sürecinde, salgılanan hormonlar vasıtasıyla kalınlaşır ve adet dönemi öncesi 9–15 mm kalınlığa sahip olur. Yumurtalıktan salınan yumurta sperm tarafından aşılanırsa 5–6 günlük süre zarfında embriyo rahme ulaşır ve büyüyüp gelişmesi için hazırlanmış olan rahme tutunarak gelişimine devam eder.
Yumurtanın sperm tarafından aşılanması gerçekleşmemiş ise kalınlaşmış olan rahim içi katman bir miktar kanla birlikte vajinadan vücudu terk eder. Çoğunlukla sol veya sağ yumurtalığın birinde, nadiren her ikisinde birden görülen bu kistler, yapıları itibariyle habis ya da kansere sebep olabilen kistler değildir. Sıklıkla 4–5 cm boyutunda görülen bu kistler, 10-15 cm’ye kadar ulaşabilmektedirler. Endometrium hücrelerinin rahim dışında herhangi bir bölgeye yerleşebilmesi (karın iç zarı üzerinde, rahim üzerinde, yumurtalıklar üzerinde) mümkün olmaktadır. Endometrium hücreleri rahim içinde gösterdikleri davranışı yerleştikleri bu bölgelerde de her ay tekrar ederler. Yani rahmin içinde yaptıkları gibi her ay kalınlaşır ve kanama ile dökülürler. Bu döküntüler bulundukları bölgenin etrafındaki dokuların arasında adezyonlara (yapışıklık) neden olurlar ki buna da endometriozis (çikolata kisti) adı verilir. Endometriosis, endometriumun (rahim içi tabaka) rahmin dışında bir bölgeye taşınarak yerleşmesi ve endometriumun davranışını yerleştiği bölgede devam ettirmesi olarak tanımlanabilir. Endometriosis, rahim ve yumurtalıklarda ve karın içi bölgede değişik lezyonlara neden olabilir. Çikolata kisti evreleri ve boyutları, bu lezyonların yaygınlığı temel alınarak belirlenir.
Mevcut lezyonlar (niteliği tam olarak saptanamayan bozukluklar);konumu, boyutu ve invazyon derinliği ile over (yumurtalık) ve fallop tüplerininde görülen adezyonların (yapışıklık) nitelikleri baz alınarak 1. Evre, 2. Evre, 3. Evre ve 4. Evre olarak kalsifike edilir. 1. Evre, minimal endometriosis; 2. Evre, hafif endometriosis; 3. Evre, orta endometriosis ve 4. Evre şiddetli endometriosis olarak belirlenir. Mevcut lezyonlar renklerine göre siyah, beyaz ya da kırmızı olarak da ayırt edilebilmektedir. Hastalığın başlangıç safhalarındaki endometriosisin, 1. Evre ya da 2. Evre’de; karın içi bölgede ileri derecede adezyonların (yapışıklık) bulunması ve çikolata kistlerinin gözlenmesi endometriosisin 3. Evre ya da 4. Evre’ de olduğunun göstergesidir. Endometriosis odaklarının yumurtalıklara yerleşerek meydana getirdiği kitlere çikolata kisti (endometrioma) adı verilmektedir. Sıklıkla peritoneal (karın boşluğunun iç yüzünü örten zar) lezyonlarla izlenen endometrioma, bazı durumlarda izole olarak da tespit edilebilmektedir. Tespit edilen enometriomaların çapı 3 cm’nin üzerinde olması, hastalığın 3. Evre’sinde ya da daha ileri bir evrede olduğunun göstergesidir. Hastalığın 4. Evre‘sinde olması durumunda, ender olmayarak overler orta hatta birbirine yapışmış ve rektum (kalın bağırsağın son bölümü) orta hatta uterusun (rahim) arkasına yapışmış halde izlenir.
 
-Endometriozis belirtiler nedir?

Adetlerin sancılı geçmesi, ishal ve kabızlık durumu, idrarda kan görülmesi, cinsel ilişki sırasında ağrı, bacaklarda ağrı olması, karın ağrısı, bel ağrısı, sırt ağrısı, kasıklarda kronik ağrı, adet kanamasıyla birlikte görülen burun kanaması, vücudun çeşitli yerinde morluklar görülmesi, dışkıda kan görülmesi, kısırlık, idrar yaparken yanma durumu, baş ağrısı, ağızda kan gelmesi, gözlerde şişkinlik, adet esnasında aşırı kanama, mide bunaltısı endometriozis belirtileridir.
Genetik hastalığa doğru giden ve bu hastalığın akrabalarda da oluştuğunu fark edersiniz. Genelde çözümü bulunamayan hastalıklardan biridir derler… Oysa her hastalığın bir şifasının olduğunu da unutmamak gerekir. Bu belirtileri olanlar, doktora gidilmeli ya da aşağıda verdiğim çözümleri uygulamalıdır.
 
 
- Endometriozis (Çikolata kisti) hastalığı nasıl önlenebilir?
Yapmış olduğum araştırma ve deney neticesinde endometriozis (çikolata kist) hastalığına iyi gelen bitkisel çözüm.
 
 
 
A-Soğan kürü
-İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız.
-Orta boy yemeklik 15 adet kuru soğanın en dış açık kahve renkli ince kabuğunu soyduktan sonra, dörde veya altıya bölüp, kaynamakta olan suyun içerisine atınız.
-Ağzı kapalı olarak on beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız.
 
-Ilıyınca süzün ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içiniz.
-Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içiniz.
-Bu küre on beş gün devam ediniz ve kürü sonlandırınız.
Not: Beyaz kuru soğan kullanılması daha etkilidir. Hamile olmak için, ikinci aşama olarak kullanıla bilir.
 
B-Civanperçemi çayı
-Bir tutam civanperçemini (yaklaşık beş gram) yarım litre kaynamakta olan suyun içine atıp ağzı kapalı olarak kısık ateşte 3 dakika demleyin.
 
-Soğuduktan sonra…
-Süzüp her gün sabah ve akşam bir su bardağı için.
 
C-Safran
 
-Bir tutam safranı bir fincan kadar suyun içerisine atıp kaynatın.
-Kaynadıktan sonra bu bitkisel çayı içtiğinizde Endometriozis sancılarınız git gide azalıyor.
-Safranı balla karıştırarak içmek de hem afrodizyak hem de Endometriozis söktürücü özellik göstermesinin yanı sıra adet sancılarını giderici bir etki de bırakıyor.
 
Ç-Rezene Çayı
-Sabah ve akşam 1 fincan olmak üzere günlük 2 fincan rezene çayı içtiğiniz takdirde endometriozis kistinin iyi gittiğini hissedersiniz.
 
-Veya geç adet olma sorunu çekiyorsanız bu sorunlardan 1 hafta içerisinde kurtulacaksınız.
-Rezene çayını Endometriozis kist söktürmek için kullanacaksanız.
-Adetten yaklaşık 1 hafta öncesinden başlayarak Endometriozis kist söktürme kürüne devam etmeniz gerekmektedir.
 
D-Kirpi eti
-Kirpi kesilir ve eti kaynatılır. İki saat bekletildikten sonra eti yenilir. En az iki üç adet kirpi yenilmelidir. Rahim bölgesini sağlığa kavuşturur.
 
- Akşam yenilmesi daha uygun görülür.
-Çikolata kisti ve diğer hastalıklar için şifalı bitkiler
 
• Ökseotu: Hormon dengesini düzenler. Kan basıncını dengeler, menopoz dönemindeki sıkıntıları da rahat atlatmaya yardımcı olur. Taze bitki özsuyu çok değerlidir. Ökseotu güzelce yıkanarak nemli durumda mikserde sıkılmalıdır. Bu özsudan 25 damla kahvaltıdan yarım saat önce ve yatmadan alınmalıdır.
•Karanfil: Hamile olamaya en büyük etkendir. Her gün yemekten sonra yenilen bir karanfil hem ağzınızın hoş kokmasına hem de hormonsal duygularınızın çalışmasına sebep olur. Hamilelikte rahimi kuvvetlendirir. Normal doğum yapacak olanlar, doğuma bir ay kala her gün bir çay bardağı sıcak suya bir karanfili beş dakika demletip içmesi durumunda doğumu daha çok kolaylaştırır. Çikolata kistinin ağrılarını dindirir.
• Safran: Kadınların yumurtalıklarını geliştirmeye etkilidir. Hamile kalmayı kolaylaştırır. Ayrıca; sinirleri kuvvetlendirir. Yemeklerin üstüne de serpilir. Bu da kisti olan bayanlar için ağrıyı azaltır. Adet ağrısını da önler.
• Şerbetçiotu: Kadınsal hormonları geliştirir. Bir litre suya 30gr atılarak 15 dakika demlendirilir. Günde 3-4 bardak tok karınla içilir. Kist bölgelerini temizler. Ayrıca; iyi uyku verir.
• Tarçın: Kadınsal hormonları çalıştırır. Kadınlarda ve erkeklerde cinsel hazzı artırır. Beyaz akıntıyı giderir. Bir bardak suya yarım kahve kaşığı katılıp içinle bilir.
• Nane: Hamile olmasına en büyük sebeplerden biridir. 1 litre suya 10 gram konarak demlenir. Bu karışım su yerine içile bilir. Sancılı REGL dönemlerinde nane çayı rahatlatır. Karın sancısını azaltır.
• Biberiye: Hormon ve salgı bezlerinin dengeli çalışmasını sağlar. Kansızlık ve zafiyeti giderir. Özellikle kadınlarda beyaz kanı keser. Çikolata kistinde toplanan kanı azaltır.
• Zater: İlişkide cinsel gücü artırır. Zihin yorgunluğunu giderir. Ruhen ve bedenene canlılık verir. Kekik bitkisi gibi kullanılır. Toz halinde yemeklerin üzerinde serpilir. Yemekten sonra bir çay kaşığı içmesi halinde adet kanamasını rahatlatır.
• Papatya: Düzenli adet olmayı sağlar. İltihap söktürmeye birebirdir. Hormon düzenleyicidir. Günde iki üç bardak içilince kan basıncını dengeler. Kirpi eti gibi çocuk düşmesini önler. Bir bardak suya 5 adet papatya ufalanıp 10-15 dakika demlenir. Daha sonra soğuduktan sonra tok karınla içilir.
• Rezeryan: Hormon düzenleyicidir. Hamile kalmaya en büyük etkenlerden biridir. Et, Fasulye, Lahana gibi yiyeceklerin üzerine bir kahve kaşığı konulur. Rahimde bulunan hastalıklı bakterileri temizler.
• Adaçayı: Hormon eksikliğini giderip, hamile kalmayı sağlar. Bir bardak sıcak suya üç yaprak adaçayı 5 dakika demlendirilip içilir. Aynı sırda kalp rahatsızlığına da iyi gelir. Sıkça içildiğinde bedeni güçlendirir. Dölyatağı hastalığı olan kadınların ara sıra adaçayı oturma banyosu yapmaları halinde teni canlanır. Kist hastalıklarında en büyük etkendir. Oturma banyosu için: iki avuç dolusu yaprak adaçayı soğuk suda gece boyunca bekletilir. Ertesi gün kaynama noktasına kadar ısıtılıp banyo suyuna eklenir. Banyo suyu böbreklerin üstüne kadar çıkmalıdır. Aynı anda karın ağrısını rahmin rahatlamasına neden olur.
• Bira mayası: Salgı bezlerin uyumlu olarak çalışmasına en büyük etkendir.
• Hardal: Hormonları çalıştırır. Sinirsel damarları kuvvetlendirir.
• Kimyon: Sinir sistemlerini kuvvetlendirir ve sakinleştirir. Adetin normal ve ağrısız olmasını sağlar.
• Yulaf ezmesi: Düşünceyi geliştirir. Hormonları dengeler. Vücudun direncini artırır. Sabah kahvaltıda yendiğinde gün boyu tok tutar.
• Vanilya: Cinsellikte gücün artmasına sebep olur. Vücudu ve sinirleri yumuşatır. Depresyona birebirdir.
• Çam fıstığı: Hamile kalmayı sağlar. Portakal, Elma, Armut gibi meyve veya sebze üzerine yenilmelidir. Yoksa peklik yapabilir. Not: Tek başına yenmemelidir.
• Susam: Tahin olarak yenmelidir. Fiziksel güdülerin ve organlarının düzenli çalışmasını sağlar.
• Ay çekirdeği: Bol E vitamini ve PROTEİN ihtiva eder. Cinsel arzuları arttırır. Rahimde oluşan yağ bezelerini temizler. Çörekotu: salgı bezlerini çalıştırır. Çorba, Ekmek, Pide ve kurabiye üzerinde ekilerek yenir. Günde bir tutam bacak kasıklarının açılmasına sebep olur.
• Defne: Böbrek üstü bezlerinin düzenli çalışmasın ve iltihapları sökmesine yardımcı olur. Her türlü et ve balık yemeğinde kullanılabilir.
• Karabiber: Vücudu uyarır. Kanlarda ve erkeklerde cinsel arzuları yükseltir. Kansızlığı giderir. İdrar sökmeye bire birdir. Sinirleri kuvvetlendirir.
• Acı kırmızıbiber: Salgı bezlerini çalıştırır. Vücuttan su boşaltır. Kadınlarda ve erkeklerde hormonları düzenler. Kan basıncını etkiler.
• Kişniş: Kadınlarda âdetin normal ve ağrısız olmasını sağlar. Hormonlara etkilidir. Bebekli annelerin sütünün artmasını sağlar.
• Zencefil: Vücudu uyararak bedenen ve ruhen güç kazandırır. Kadın ve erkekte cinsel isteği artırır.
• Sarı ballıbaba: Dölyatağı gevşekliklerinde dölyatağı kasları yorgunluklarında yararlıdır. 3 aydan itibaren içilmelidir. Rahim ve adet düzensizliklerinde günde iki fincan çayı yeterlidir. Sinirsel uykusuzluklarda ve kadın hastalıklarında kullanılır.
• Kekik: Kadınlarda REGL zamanında ağrısız krampsız geçmesine yardım eder. Kadın ve erkekte cinsel arzuyu artırır. Bol idrar söktürür. Kekikle karıştırılmış bal yenmesi organizmayı güçlendirir ve dengeye kavuşturur.
• Fesleğen: Kadınlarda âdetin düzenli ve ağrısız olmasını sağlar. Hamile kadınların doğumunu kolaylaştırır. Bir demet fesleğeni 3 litre suyun içine bırakın. Kaynadıktan sonra sabah akşam bir bardak içilmesi dâhilinde çikolata kistini hafifleştirir.
• Civan perçem: Adet kanalarında civanperçemin çayını içilmesi iyi gelir. Yumurtalık iltihaplanmalarında oturma banyoları alınır. Dölyatağı kaymasında miyomların giderilmesinde de oturma banyoları başarı ile kullanılır.
• Arslanpençesi: Adet görme düzensizlikleri, rahim akıntısı, rahim şikâyetleri, menopoz çağında etkilidir. Düşük yapmaya yatkın kadınlarda bebeğin rahimdeki durumunu güçlendirir.
• Çobançantası: Dölyatağı kanamalarında etkilidir.
•Lahana: Adet olduğunda âdetin rahatlamasını ve karın sancısını aza indirir. Oluşan iltihapları temizler. Çikolata kistini rahatlatır. Beyaz lahanayı bir tencerenin içine koyun. Daha sonra içine 25 bardak su ekleyerek, 17 dakika bekleyin. Kaynadıktan sonra bir kavanoza koyup dolaba bırakınız. Sabah akşam tok karınla bir bardak suyunu içiniz.
 
-Hamilelik ve çikolata kisti için yapılan kürler nasıl yapılır ve nasıl kullanılır?
Yapılan kür, rahim bölgesindeki kisti uyararak spermleri aktif hale getirir. Bu da embriyo gelişmesinde en büyük etken sağlar. Bu sebepten dolayı erkekten alınan sperm ile kadın yumurtasında toplanarak birleşir. Çocuk uyarısı vererek ihtiva hareketini sağlar.
 
1.Aşama:
İndex: 1kg İncir, 1kg havuç ve 5lt su
 
Karışım ve oluşum:
 
Öncelikle İncir ve Havucumuzu lime lime doğruyoruz. 5 litre suyu tenceremize dolduruyoruz. Doğradığımız, İncir ve Havucu tencerenin içine boşaltıyoruz. Kapağını kapatarak kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra bir kavanoza doldurup, kapağını kapatarak ılıması için dolaba bırakıyoruz. Adetteyken sabah akşam bir bardak tok karınla içiyoruz. Gebelik belirtisi başlayıncaya dek devam ediyoruz. Gebelik dönemi başlayınca ikinci aşamaya geçiyoruz.
 
Adet dönemde kullanılmasının sebebi: Rahimde oluşan kisti temizlemek
 
NOT: Bu kür, adetteyken kullanılmalıdır. Adet bittikten sonra ilişkiye girilmelidir.
 
 
2.Aşama:
İndex: 1kg İncir ve 500 mg Zeytinyağı
 
Karışım ve oluşum:
 
Büyük bir tabağın içine zeytinyağını boşaltın ve inciri zeytinyağı ile karıştırın. Daha sonra tok karınla sabah 7 adet, akşam 7 adet tüketiniz. Yapılan kür bitince 7 gün ara veriniz. 7 günden sonra bir daha yapın ve üçüncü aşamaya geçin.
 
NOT: Bu kür, adetteyken kullanılmalıdır.
 
 
3.Aşama:
 
İndex: 500mg Bal ve 1lt Süt
Karışım ve oluşum:
 
Bal ile sütü karıştırarak bir kavanoza doldurunuz ve dolaba bırakınız. Daha sonra günde bir bardak tok karınla tüketiniz. Bu kür bitince dördüncü aşamaya geçiniz.
 
 
4.Aşama:
İndex: Köy yumurtası
 
Karışım ve oluşum:
Yumurtayı kaynatarak yarı pişmiş vaziyette kullanınız. Bu aşama bir ay sürdükten sonra beşinci aşamaya geçiniz.
 
 
 
5.Aşama:
İndex: Kirpi
 
Karışım ve oluşum:
Kirpi etini kızartarak ekmeksiz tüketiniz. En az üç kirpi eti tüketiniz. Sebebi ise; çocuk düşme tehlikesini önlemek içindir. Bu aşama bittikten sonra diğer aşamaya geçiniz.
 
6.Aşama:
İndex: Yumurta kabuğu
 
Karışım ve oluşum:
Köy yumurta kabuğunu iyice ufalayarak, sabah aç karınla tüketiniz. En fazla bir hafta kulalınız. Daha sonra yedinci aşamaya geçiniz.
 
NOT: Yedinci aşama:
 
Cinsel ilişkiye girin! Ama cinsel ilişkide dikkat etmeniz gerek hususlar vardır. Bu hususlardan biri bayanın bel seviyesine dikkat edilmelidir.
 
Sekizinci aşama için 0544 409 03 28 adresine sorunlarınızı yazarak çözüm noktalarını suna biliriz.
 
NOT: Sadece çikolata kisti olan bayanlar için değildir. Hamile olmak isteyen bayanlar içinde geçerlidir. Birde başka hastalıkları olanlarda kullanabilirler. Endometriozis hastaları olanlar, yapmış olduğum aşamalı kürleri kullanmaları dâhilinde hamile olurlar. Şuana kadar yüz kişi bu uygulamayı yaparak hamile olmayı başardı.
Başka bir makalemde görüşmek ümidiyle… Aşağıda bulunan yorum alanına yorum bırakır mısınız?
Hikmetullah Yetkin – Araştırmacı bitkisel ve kişisel gelişim yazarı - 0544 409 0328
 
 
Kaynakça çoğunlukla kullanılmadı. Bitkiler üzerinde kaynakçalar kullanıldı. Araştırmalar kitap, deney, gözlem ve uygulama olarak yapılmıştır. Öncelikle doktorlarınızla konuştuktan sonra ve en son çare olarak bunları uygulaya bilirsiniz. 
 
Sağlıcakla kalınız.

VAN GAZETESİ
 
 

dünya’da her 10 kadından 3’ü bu hastalığa yakalanıyor. kadınların bu hastalıklarına çözüm herkeste de görülme tehlikesi olur mu Çikolata kisti nasıl oluşur endometrium mensturasyon periyodu (adet döngüsü) sürecinde salgılanan hormonlar endometriozis beli