Dünyanın En Değerli Spor Takımları 2021

TAKİP ET

Pandemi, spor endüstrisi için bir kaosa neden oldu, ancak milyarder sahipleri, dünyanın en iyi takımlarının ortalama değerinin% 9,9 artarak 3,4 milyar dolara çıkmasıyla gelişiyor.

By çoğu önlem, geçen yıl elit sporlar için iyi geçmedi. Kısaltılmış mevsimler. İptal edilen turnuvalar. Ve Major League Baseball'dan küresel futbola kadar her şey boş mekanlarda oynandı.

Bir Super Bowl, 2007'den bu yana en düşük TV izleyicisiyle "çağlar için bir" olarak selamlandı . İki ay sonra, NCAA'nın March Madness turnuvası geri döndü, ancak en güçlü dört takımı - ve en büyük çekilişlerinden dördü - diğer olayların ani düşüşlerinden kaçınmak için kendi reytingleri kutlandı.

Sonra, hala taze FC Barcelona'da masif mali krizin haberleri ile, dünyanın en değerli futbol takımı ve 11 diğer Avrupa kulüpleri bir ayrılıkçı Süper Lig'de açıklayarak spor dünyasını hayrete düşürdü  amaçlayan etmek kapmak fazla gelir ama fizzled sahipleri olarak gün içinde isyan küresel alay konusu oldu. Şimdi, endüstri 2020'deki salgın kapanmalardan sonra toparlanmaya çalışırken, Tokyo Olimpiyatlarının ertelendikten bir yıl sonra iptal edilme riskiyle karşı karşıya olduğu konuşuluyor.

Bu olayların hiçbiri ya da salgının kendisi, önde gelen spor franchise sahiplerine zarar verecek bir şey yapmadı. 

En değerli 50 spor takımının ortalama değeri geçen yıla göre yüzde 9,9 artarak, beş yıl öncesine göre yüzde 55 artışla 3,4 milyar dolara çıktı .  Dallas Cowboys bir kez daha 5,7 milyar dolarlık değerleme ile birinci sırada yer alırken, onu 5,25 milyar dolar ile New York Yankees izledi. NBA'den New York Knicks 5 milyar dolarla ilk üçe girdi. Her biri 4,7 milyar doların biraz üzerinde bir değere sahip olan Avrupa futbol kulüpleri Barcelona ve Real Madrid, NBA'in Los Angeles Lakers'ını ve Golden State Warriors'ı ilk beşten çıkardı. 

Bu getirileri getiren sadece oynadıkları oyunlar değil. Milyarder sahipleri , onların kupa varlıklar için sürekli daha büyük meblağlar ödemek, onlar değeri mayın o kupa yollar bulmak usta olan kanıtlamıştır.

Kovboyların sahibi Jerry Jones'u ele alalım ( net değer: 8,8 milyar dolar ). Franchise'ı 1989'da 150 milyon dolara satın aldı ve o zamandan beri lüks kutularla dolu modern bir stadyum, The Star adlı yeni bir şirket merkezi ve uygulama tesisi, NFL ile bir ticaret işletmesi ve lisans düzenlemesi dahil olmak üzere bir dizi büyük bilet olanağı ekledi. ve stadyum yönetim şirketi Legends'da hisse senedi, e-spor yatırımları ve gençlik sporlarını desteklemek için inşa edilmiş bir platform. Ekip   , 2019 sezonunda 980 milyon dolarlık gelirle 425 milyon dolarlık işletme karı elde ederek franchise için rekor sonuçlar elde etti. 

Bu rakamlar, MLB'nin New York Yankees'ini 1973'te 8,8 milyon dolara satın alan ve o zamandan beri Yankee Global Enterprises'ı (Major League Soccer's New York City FC'nin% 20'sine sahip olan) ekleyen Steinbrenner ailesi için daha da iyi görünüyor ve YES'in en büyük hissedarı oldu. (   ülkede en çok izlenen bölgesel spor ağı ) ve bir Efsane parçası aldı.

Bu yılki listedeki 50 takım, dört spor dalından geliyor: futbol (26), basketbol (9), futbol (9) ve beyzbol (6); bunların tümü, sürekli artan medya hakları anlaşmalarıyla destekleniyor. Premier Lig, yıllık 2.18 milyar dolarlık yerel medya hakları anlaşmasıyla futbol dünyasına liderlik ediyor ve beş takımla sıralamada en iyi temsil edilen futbol ligidir. NFL son zamanlarda2023'ten başlayarak on yıllık TV haklarını 10,3 milyar dolara lisansladı, bu mevcut anlaşmaya göre% 80 artış. MLB, önümüzdeki sezon başlayacak ulusal medya anlaşmalarından yılda ortalama 1.84 milyar dolar alacak, bu da% 19'luk bir artış olurken, NBA mevcut anlaşması için 2024-25'e kadar yılda ortalama 2.6 milyar dolar alacak. Bu arada NHL, 2021-22 sezonundan itibaren yılda sadece 625 milyon dolar ödeyecek ve ilk 50'de takımı olmayan medya anlaşmalarını imzaladı. Tüm ABD ligleri bu geliri franchise'ları arasında eşit olarak paylaşıyor.

Bu tür bir ekonomik güvenlik, futbolcuların her sezon lig yerleşimi için kulüp yapma geleneğini ortadan kaldıran Süper Lig planlarının merkezinde yer alıyordu, ABD liglerinin yapmadığı bir şey. Forbes'in analizine göre, bu garantiyle - ve ondan kaynaklanacak medya ganimetleri - Süper Lig'in 12 kurucu kulübünün değeri toplu olarak 12,7 milyar dolar değerinde  sıçrayacaktı ve Barcelona, ​​Kovboyları Hayır'ın dışına atacaktı. .Altı yılda ilk kez 1 spot.

Yine de güzel oyun kendine ait. Son beş yılda değeri iki katından fazla yükselen altı takım arasında üç futbol kulübü yer alıyor: Paris Saint-Germain (% 207), Liverpool (% 165) ve Manchester City (% 108). Diğer üçü - Los Angeles Rams (% 176), Golden State Warriors (% 147) ve Las Vegas Raiders (% 117) - bu takdiri yeni stadyumlara borçlu. ABD franchise'ları arasındaki en büyük bir yıllık değer değişikliği - Forbes  2020'de futbol kulüplerine değer vermedi - New York Jets, Philadelphia Eagles ve Seattle Seahawks tarafından paylaşıldı ve bunların tümü geçen yılki sıralamadan% 11 yükseldi.