Edremit'te Patik Kitap Bağı Oluştu

TAKİP ET

Van'ın Edremit ilçesinde İpekyolu Anaokulunda çocukların ayağı patikle minik yürekleri kitapla ısınıyor.

Van  Edremit  ilçesinden İpekyolu Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Nermin Uslu öğrenci ve velileri ile dahil olduğu ‘ PATİK’ sosyal sorumluluk projesinin İpekyolu Anaokulunun tüm sınıflarında uygulanmaya başlanması için çalışmalar başlattı.
   
Projenin amacı; bilişsel gelişimin çok hızlı olduğu okul öncesi dönemde çocuğun gelişimsel ihtiyaçlarının gözetilerek kitaplar yoluyla çocukların soru sorma, sorgulama, problem çözme, eleştirel düşünme ve tasarım odaklı yaratıcı düşünme becerilerinin felsefi düşünme ve üst düzey düşünme becerilerinin geliştirilmesidir. Proje ile bebeklikten itibaren çocuklarda, okuma kültürünün ve okuyucu kimliğinin gelişmesi, kitap seçimi, yetişkinlerin çocuklara kitap okuma teknikleri, düşünme sorgulama süreçlerini desteklemeyi hedeflenmekte, bu hedefe ulaşmak için sınıf, ev, kütüphane, müze, park, bahçe gibi mekanların ortam yönünden zenginleştirilmesi ve daha etkin kullanılması planlanmaktadır.
           
En önemli amaçlarından biri ise çocuğun ev ortamında daha fazla kitapla buluşmasıdır. Ailenin çocuğuna etkili kitap okumasını  sağlamak çocuğu hatta aileyi yeni kitaplarla beraber yeni bakış açılarıyla tanıştırmak hayal güçlerini artırmaktır.
         
Yürekleri ısıtan bu projede çocuğun erken yaşta kitapla buluşmasını kendine ait okuma alanlarının ve kitaplığının oluşturulması sağlanmıştır. Ailelerle görüşmeler sağlanarak çocuğa sesli kitap okumanın önemi anlatılmış ve her gün anne yada babanın yada ailedeki diğer üyelerin  çocuğa en az bir kitap okuması sağlanmıştır.Artık çocuklarımızın evinde kitap almak için para biriktirdikleri bir kitap kumbaraları,okuma alanları ve kendi kitaplarından oluşan kitaplıkları bulunmaktadır.

VAN GAZETESİ



pati̇k van gazetesi nermin uslu i̇pekyolu anaokulu ipekyolu anaokulu sınıf ev kütüphane müze park bahçe edremit van kitap