Edremit TROY'a Geçirerek İsrail Boykotunu Güçlendirdi

TAKİP ET

 Edremit Belediyesi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı gösterdiği tepkiyi daha da güçlendiriyor.

400'ün üzerindeki personelinin banka kartlarını TROY'a geçiren belediye, ulusal duruşunu vurguluyor ve yerli ödeme sistemine duyduğu güveni ortaya koyuyor.

Van'ın Edremit Belediyesi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak, sosyal tesislerinde İsrail menşeli ürünlerin satışını durdurmanın ötesinde bir adım atarak belediye personelinin banka ve kredi kartlarını TROY'a (Türkiye Ödeme Yöntemi) geçirdi. Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'deki insanlık dışı tutumunu lanetleyerek, bu duruma tepki göstermek amacıyla belediye personelinin Visa ve Mastercard özellikli kartlarını yerli ve milli TROY Kartları ile değiştirdiklerini belirtti.

Edremit Belediyesi, İsrail'in saldırılarına karşı başlattığı boykot hareketini genişleterek, 400'ün üzerindeki personelinin banka kartlarını TROY ile değiştirme kararı aldı. Belediye, bu adımıyla sadece İsrail menşeli ürünlerin satışını durdurmakla kalmayıp, aynı zamanda yerli ve milli bir ödeme yöntemi olan TROY'u benimseyerek ulusal bir duruş sergiledi.

Belediye Başkanı İsmail Say, yaptığı açıklamada, banka ile yapılan görüşmeler sonucunda personelin tüm kartlarının TROY Kart sistemine geçirilmesi konusunda anlaşma sağlandığını vurgulayarak, "Artık Edremit Belediyesi çalışanlarının banka kartları ABD kuruluşu olan Mastercard veya Visa olmayacak. Bu adım, ülkemizin milli ödeme sistemine duyulan güvenin ve bağlılığın bir ifadesidir. İsrail'in insan haklarına aykırı politikalarına karşı duruşumuzu bu şekilde gösteriyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

Edremit Belediyesi'nin bu kararı, yerli ve milli değerlere olan vurgusuyla birlikte, uluslararası ilişkiler bağlamında da dikkat çeken bir adım olarak öne çıkmaktadır.

 

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

 

 

 


 

TROY edremit gazze boykot vanhaber