Ekonomi dönmüyor bu çark artık dönmüyor

TAKİP ET

Ekonomi son derece kötü. Gençlerimiz eğitim alamıyor ve işe giremiyor. Ekonomi dönmüyor bu çark artık dönmüyor.

Odabaşı,“Değerli arkadaşlarım uzun ama güzel bir yola çıktık. Ülkemizi bu sıkıntılardan kurtarmak istiyoruz. Yeni ufuklar bekliyoruz. Bundan dolayı hep beraber olacağız. Son zamanlarda yaşadığımız olaylar sıkıntılar artık görülmeyecek hissedilmeyecek gibi değil. Her şeyden önce işsizlik had safhada. Ekonomi son derece kötü. Gençlerimiz eğitim alamıyor ve işe giremiyor. Ekonomi dönmüyor bu çark artık dönmüyor.

Herkesin düşündüğü en önemli şey ortak akıldır. Bir an önce bu durumdan kurtulmamız lazım. Gençlerimiz işsiz, yuva kuramıyor. Eskiden insanlar köşeye bir şeyler bırakabiliyordu. Şimdi birikim yapamıyoruz. Markete gidiyorsunuz bir poşetle çıkacaksınız ama onu bile ödeyemiyoruz. Salçamızı satamıyoruz yağımızı satamıyoruz satsak bile alamıyoruz. Ürünlerimizi değerlendiremiyoruz”

“HERKESİN HUKUKA İHTİYACI VAR”

“ Artık her türlü yoksulluk çöktü. Bu işler böyle olmaza böyle ilerleyemeyiz. Önce bu insanları dinlemek ve sonra anlamak gerekiyor. Kürt ve Türk bu ülkenin hâkimidir ve beraber bu ülkenin sahibidir. İlk günde sahiptik bu günde sahibiz. Bunlardan öte kendimizi vatandaş olarak kabul etmemiz gerekiyor. Vatandaşlık hakları eşittir. Son dönemlerde hukuk kalmadı. Hukuk herkese yarar. Herkesin hukuka ihtiyacı vardır. Kardeşler bile kavga edince hukuka gidiyor. Anne baba da bazen hukuku bilemez”

“EVİNE EKMEK GÖTÜREMEYEN İNSANLAR VAR”

Odabaşı ;“Hukuk tektir ve herkes için eşittir. Hukuk hepimize lazım. Şimdi bakınca evine ekmek götüremeyen insanlar var. En basitinden peynir bile alamıyoruz. Peynir fiyatları almış başını gidiyor. Herkese ibret olduk. Bu gemi battı. Bizler batık bir gemideyiz. Böyle diye elimizi bağlayıp oturalım mı? Gerçekten inanarak yapmalıyız. Diğer politikacılar gibi sadece gelip gitmek değil. Gidip görmek dinlemek gerekiyor. Her ilçeye tek tek gitmek gerekiyor. İşsizlikten dolayı sadece Çaldıran ilçemizde kaç kişi intihar etti. Hayat bize çocuğunu okut hayatını kazansın diyor. Çocuklarımız için çok fedakârlık yapıyoruz. Yediğimizden, içtiğimizden ve hayatımızdan veriyoruz. Bakıyoruz ki çocuk okulu bitirdi ama evde oturuyor. Çünkü iş olanağı yok. Anneye babaya mahçup oluyor. Bunların bir çözümü olmalı. İş olanağı sunmak gerekiyor. 

Çocuk yüksek lisansa yapıyor ama aldığı eğitim ona denk değil. Bir yere işe girse aldığı para onu geçindiriyor ise varsın onu yapsın. Bazıları sigortası çalışıyor bazıları kaçak çalışıyor. Her yeri her zaman ziyaret edeceğiz. Birini şunu yapalım bunu yapalım ama doğru projelerle yapalım demesi gerekiyor”. Dedi.

“DEVA PARTİSİ DÜRÜST ADAMIN PARTİSİDİR”

Semra Odabaşı;“Özalp ilçemiz çok göç almış ve tabanını kaybetti. Şimdi vatandaş toprakla hayvancılıkla uğraşıyor. Hayvan yemlerimiz yok. Bazen küçük bir girişim insanların hayatını değiştirebiliyor. Ben ve arkadaşlarım bumları yapabiliriz. Arkamızı dönüp gitmeyelim. Bizim iktidar önce o gençlere mutlaka bir şeyler yapmamız lazım. Bizim istediğimiz somut bir şeyler ortaya koymaktır. Yalan vaatlerle değil. Çocuklarımıza iyiyi doğruyu öğretmemiz gerekiyor. İlimi bilimi öğretmeliyiz. Önce vicdanımızı düzeltmeliyiz. Herkes birbirine hak ettiğini vermelidir. El ele vermeliyiz. Deva partisi dürüst adamın partisidir”. Dedi.