Eksi 18 derecede hayatta kalmaya çalışıyorlar

TAKİP ET

Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmasına rağmen, sert iklim karşısında resmen diz çöktü. Her gün felaket haberleri gelmeye devam ediyor. 

Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmasına rağmen, sert iklim karşısında resmen diz çöktü. Her gün felaket haberleri gelmeye devam ediyor. 

Milyonlarca kişi elektriksiz ve susuz bir şekilde dondurucu soğuklarda hayatta kalmaya çalışıyor. Güneydeki dört eyalette 30'dan fazla insan hayatını kaybetti.

Son yılların en sert kışıyla karşı karşıya kalan insanlar adeta ölüm kalım savaşı veriyor. Marketlerde yiyecekler tükendi, raflar bomboş kaldı. İçme suyu bulamayan 7 milyon kişiye "musluk suyunu kaynatarak içmeleri" emri verildi. Milyonlarca kişi elektriksiz ve susuz kaldı. Kriz beşinci gününe girerken, çaresiz aileler eksi 18 dereceyi bulan dondurucu soğukta hayatta kalmaya çalışıyor.
Eyalette şu anda yiyecek ve su tükeniyor.

 Birçoğunun hala elektriğinin olmamasına rağmen, kendilerine "su kaynatmaları" emri verilen yedi milyon çaresiz Teksaslı, sıcak yemek alabilmek için sıraya girip dört saat boyunca beklemek zorunda kalıyor. Zor koşullarda hayatta kalmaya çalışan insanların halleri, dünya medyasında bir numaralı gündem oldu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Teksas'ın Houston şehri ve çevresi için, tüketilmesi planlanan tüm suyun olduğu gibi kaynatılması gerektiğini bildiren bir ‘kaynatma suyu’ bildirimi yayınladı.Eyaletteki birçok sağlık kurumu, Teksaslıları içmek için güvenli olduğundan emin olmadan önce musluk suyunu kaynatmaya çağıran uyarılar yayınladı. 141 ilçedeki yaklaşık 590 kamu su sistemi, halihazırda fırtınadan sersemlemiş olan yaklaşık 12 milyon sakini etkileyen su arzındaki kesinti konusunda uyarıda bulundu.
KASIRGADAN DAHA KÖTÜ 
Galveston'da Belediye Başkanı Craig Brown, fırtınanın yol açtığı yıkımı 'bir kasırgadan daha kötü' olarak nitelendirirken, patlayan boruların hastaneleri 'tehlikeli derecede düşük' bir tedarikle bırakarak bölgedeki su kaynaklarını tükettiğini söyledi.

hayat önleme merkezleri abd hastalık kontrol teksasın houston şehri van haber van haberleri van son dakika haber