Emekliye 5 Bin Lira İkramiye

TAKİP ET

Çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin lira ikramiye, 15 Kasım'a kadar hesaplarda olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere verilecek olan 5 bin liralık ikramiye ödemesinin detaylarını açıkladı. Emeklilere yönelik bu ödeme, Temmuz ayında alınan zamdan memnun olmayan ve geçim sıkıntısı yaşayan emeklilere yönelik bir destek olarak planlanmıştı.

Ödemelerin toplam maliyeti 61 milyar lira olarak belirtildi ve 12,2 milyon emekliyi ilgilendirdi. Bu ödemeden yararlanamayacak kişiler ise şunlardır:

31 Ekim 2023 tarihine kadar herhangi bir tarihte sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dahil, çalışanlar veya faaliyet gösterenler.
Yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemelerde belirtilen iş yerlerinde çalışanlar


Ödemelerin 15 Kasım'a kadar tamamlanması planlanıyor. Bakan Işıkhan, "Ödemeler Kasım'ın 15'ini geçmeyecek gibi duruyor." şeklinde açıklamada bulundu

Ayrıca, birden fazla dosyadan gelir ve aylık alan kişilere, en yüksek ödemeyi sağlayan bir dosya üzerinden ödeme yapılacak. Yersiz yapıldığı tespit edilen ödemeler, ilgili kişinin mevcut gelir veya aylıklarından yüzde 25 kesilerek geri alınacak, yoksa genel hükümlere göre iade edilecektir.

 

 

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber