Emine Erdoğan'a 24 saatte Van'ın Sorunlarını Anlatmak

TAKİP ET

Van bir haftada binlerce personel eşiğinde temizlendiğini, gece gündüz demeden çalışmalar yapıldığını, siz geleceksiniz diye her yer eksiksiz hal edildiğini biliyor musunuz? Sayın Emine Erdoğan.

Vatandaşların sorunlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan'a Van Gazetesi Haber olarak; iletilmek istedik. 

Van Gazetesi Haber

Size kısaca, Van ilinin sorunlarını başlık halinde vermek istiyorum.  Öncelikle kadim şehirlerden ve azda olsa büyüklerimizden sahipsiz kalan memleketimize hoş geldiniz.

1. SORUN
Tetikçi Basın


Van ilinde doğru ya da yanlış her ne yapılırsa yapılsın bir destekleyicisi ve haklı çıkarıcısı vardır. Son dönemlerde sizden çok özür dileyerek (Mantar) gibi çoğalan haber siteleri ve gazeteler, birinin adamı, birinin yandaşı ve en önemlisi birinin tetikçisi olmuş durumda. Van ilinde tarafsız, objektif ve ilkel bir basın için özgürce yazılmalara karışılmaması (Devletin zararına olan kişilerin tutuklanması), yazılan yazıların kısıtlamasının kalkması, ülkenin yararına basın yetiştirilmesi, haber sitelerine sınırlandırma ya da vergi zorunluluğunun getirilmesini Sayın Cumhurbaşkanımızdan talep ediyoruz. Bazı protokol programlarına resmi olmayanlara yer verilip, resmi olanları sarf dışı bırakarak, ajans sistemi uygulanmasını istemiyoruz. Basın, kendi haberlerini üretemiyorsa ve yayına almıyorsa sizce basın mıdır?

2.SORUN
2 Milletvekili hariç, Milletvekillerimiz,


Partinize bağlı ve başka partilerde yer alan bazı milletvekillerimizin TBMM Kürsüsünde alerjilerinin olduğunu, Van'ın sorunlarını objektif bir şekilde sunulmadığını belirtmek isterim. Van halkı ile bir bütün olmak yerine bir kaç sokağa giderek, fotoğraf çekmeleri ve bu fotoğrafları genel merkeze göndermeleri de gözden kaçmış değil. Sizlerde bilmelisiniz ki Van bölgesi doğu bölgesi ve yatırıma doymayan bölge. Bu bölgede sıkı çalışmalar sonucunda iyi sonuçlar elde edilecektir. 

3.SORUN
TORPİL SORUNU


Van ilinde işçi alımında şeffaf olunmalı
Van ilinde kısa süre zarfından birçok belediye alımları gerçekleşti. Bu belediye alımlarında noter sonucuna kadar her şey normal ilerlerken, mülakatta ise; bazı partilerin yardımcı olunacağı dile getirildi. İl ve ilçe belediyelerimiz şeffaf bir şekilde görevlerini yapmaları için partilerin belediyelere karışılmamasını talep ediyoruz.

4.SORUN
ÇEVRE YOLU


Van ilinde uzun yıllardır on sekizinci madde uygulanması 
Van, sürekli büyüyen sürekli kendisini yenileyen muazzam bir şehirdir. Bu şehirde yeni yatırımlarının yanı sıra; kronikleşen sorunlarında çözülmesini isteriz.

5.SORUN
 OTOGAR


Van'ın görüntüsünü ilçeye dönüştüren otogar sorunu
Van iline il dışında gelen turistler ya da iş insanlarının yatırım yapabilmeleri ve Van Büyükşehir Belediyesine yakışır bir otogar olmasını istiyoruz.

6.SORUN
İŞSİZLİK VE AÇLIK SINIRI


Van ilinde tarım ve hayvancılığın bırakılması sonucu, gençlerin işsizlik oranı gün geçtikçe artmaktadır. Van ilinde istihdam olabilmesi için yeni projeler geliştirilmeli, fabrikalar ve yatırımcıları Van ilinde davet etmeleri gerekmektedir. Van'da yaşayan gençlerimize kendi işlerini kurabilmeleri için teşvik projelerinin yapılmasını talep ediyoruz.

7.SORUN
VAN GÖLÜ


Van ilinin en büyük hazinesi, Van Gölü olduğunu dünya bilmektedir. Van Gölü'nün tarihi sırlarının ortaya çıkarılması, turizme kazandırılmasını isiyoruz.

8. SORUN
VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ - FİNAL


Van ilinde birçok siyasiye ev sahipliği yapan ve Van'ın en büyük sermayesi gibi görünen ama kazanılan her kuruşu Van için harcayan, Van Büyükşehir Belediyesine maddi kaynak aktarılmasını talep ediyorum. Van ilinin gelişe bilmesi, büyümesi ve iyi yatırımların yapılabilmesi için kaynakların yeterli olması gerekmektedir. Van iline en büyük sorunlardan biri olan Arıtma sorunu, çözüldü ama başka sorunlarında çözüle bilmesi için yetkililerimizden destek isteriz.

Bunun haricinde Stadyum, Toki yapımı, istihdam sorunları ve daha fazlası... Aslında en büyük Van ilinin sorunu büyükler tarafından sahipli görünüp, sahipsiz bırakılmasıdır.
Not: Daha fazla sorun, daha fazla sıkıntı olmadan ve kendimi düşünerek, burada noktalıyorum. Yanınızda yer almak isterdik ama sadece bize pandemi kuralları geçerli oldu. O yüzden Van halkının sorunlarını sizlere burada aktarmak istedik. Bununda unutmamak gerekir ki Van'ın suyunu içen Vanlı olur. Sizde mutlaka Van'ın suyunu için ya da bir hafta Van ilinde kalarak saklı cenneti keşfedin. Tekrardan Hoş geldiniz...

Hikmetullah Yetkin / 2021 - Sayın Cumhurbaşkanının Eşi Emine Erdoğan'a mesaj
 

van erdoğan emine van sorunu