Emrah ÇİFÇİÖZÜ'n Çizdiği Resim Görenleri Hayrete Düşürdü

TAKİP ET

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olan Emrah ÇİFÇİÖZÜ, Van Gazetesine  konuk oldu.

GÜNÜN MANŞETİ -  Van ilinde ikamet eden Emrah ÇİFÇİÖZÜ, çizdiği resimlerle görenleri hayrete düşürüdü.

Eğitimini aldığı ve resim yapmayı çok sevdiğini, kendisine meslek edindiğini ifade eden Resim öğretmeni Emrah ÇİFÇİÖZÜ,"Van’ın çaldıran ilçesinde doğdum ancak uzun süredir Van merkezde yaşamaktayım. Özel yetenek sınavıyla girdiğim. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden 2015 yılında mezun oldum. 

Kaç yıldır bu mesleği yapıyorsunuz?

Profesyonel olarak sekiz yıldır ressamlık yapıyorum. Yurt dışı ağırlıklı olmak üzere yurt içinden de siparişler alıyorum. Portre ve aile tablosu ağırlıklı çizim taleplerini karşılamaya çalışıyorum. Başta en büyük yardımcım eşim ve kardeşim İnan Çifçiözü olmak üzere beş yüz bini aşkın sosyal medya takipçimle bu sanatı severek yapmaya devam ediyorum.

Sanatınızdan bahseder misiniz?

Sanatım zihin, beden ve ruh bütünlüğünde insan kişiliğinin tüm karmaşıklığına dokunur. Bireyselliğin ön plana çıktığı günümüzde eserlerim varoluşsal öğeleri daha çok barındırmaktadır. Bunun yanında dünyanın farklı yerlinden ve farklı kültürlerinden insanları sanatım vasıtasıyla sosyal medyadan çokça faydalanarak bir araya getiriyorum. Daha önce hiç görmediğiniz bir insanın portresiyle bir anda kısa süreliğine hayatına dahil olabiliyorsunuz. Sanatımın en çok da bu bütünleştirici yanını seviyorum. Onlar benim ailem.

Son olarak nelerden bahsetmek istersiniz?

Burada söylediklerimi okurken sabırsızlanan arkadaşlarımız olacağından sorularınıza kısa cevaplar vermeye çalıştım. Yoksa sohbetimiz eminim çok daha uzun sürecekti. Sanatımı severek yapmaya devam edeceğim. Gerek yağlı boya, sulu boya, kara kalem aynı zamanda kuru boya ve lavi sanatları üzerinde çalışmaya devam ediyorum. Popüler sanatçıların portlerini çizerek onların ilgisini de çekmeyi zaman zaman başarıyoruz. Bu bizim daha geniş kitlelere ulaşmamızı sağlıyor. Bu röportajda emeği geçen Tubittum değerli çalışanlarına teşekkür ediyorum. Sevenlerimi, takipçilerimi ve bu röportajı okuma zahmeti gösteren okurlarınızı yürekten selamlıyorum. Onları da sosyal medya dünyamıza davet ediyorum."dedi.

Not: Haber yaptığımız şahısla herhangi bir ilgimiz bulunmamaktadır. Sadece özel ropörtaj yapılmıştır. Bize gönderilen fotoğraf üzerinde çalışmalar yapılmıştır. Kendisi ile ilgili yaşanan sorunlar, gazetemizi bağlamamaktadır. Tüm sorumluluk, röportaj yaptığımız şahsa aittir.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - Vanhaber

Emrah ÇİFÇİÖZÜ Vanhaber