ENGELSİZ YAŞAM AKADEMİSİ DURMADAN HİZMETE DEVAM EDECEK

TAKİP ET

İpekyolu Belediyesi tarafından 2017 yılında hizmete açılan ve Türkiye'deki ilk üç merkezden biri olan, Engelsiz Yaşam Akademisi, 2019 yılında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne devredilmişti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından bir süre hizmet veren akademi, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine tekrar İpekyolu Belediyesi bünyesine alındı.

Van Gazetesi - Engelsiz Yaşam Akademisi’nden, İpekyolu ilçesinin yanı sıra Tuşba ve Edremit ilçelerinde oturan ailelerimiz de hizmet alabilecek. Akademi bünyesinde; zihinsel, görme, işitme, bedensel, serebral palsi, down, mikrosefali, hidrosefali, otizm, öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi engel gruplarına hizmet verilecek. Ayrıca danışmanlık ve aile eğitimi hizmetleri ile de özel gereksinimli bireylere ve ailelerine de destek olunacak.

Yeni dönemde, Zeka Oyunları Atölyesi, Seramik Atölyesi,  Engelsiz Tarım Atölyesi, İlimler Atölyesi, Pilates eğitimi gibi hizmetlerle özel gereksinimli kursiyer ve ailelerine yönelik her türlü sosyal, kültürel, sportif, eğitsel ve danışmanlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi hedeflenmekte.

Özel gereksinimli bireylere daha rahat yaşam sunmak ve sosyal hayata katılmalarına olanak sağlamak amacıyla kurulan akademide fitness salonu, temel bilgisayar eğitimi, Braille alfabesi ile Kuran-ı Kerim kursu, resim, müzik, ahşap yakma atölyeleri, kuaför hizmetleri, halk oyunları, işaret dili eğitimi, kütüphane ve okuma salonu, rölyef kursu, tiyatro salonu ile oyun parkı ve hobi bahçeleri de yer alıyor. Özel gereksinimli kursiyerlere ayrıca ücretsiz servis hizmeti de sunulacak.

İpekyolu Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmete başlayan, İpekyolu Engelsiz Yaşam Akademisi’nde ‘07-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’ münasebetiyle hazırlanan etkinliklere katılan ve incelemelerde bulunan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan; “Bugün buraya hem akademimizi ziyaret etmek hem de eksiklikleri yerinde görerek incelemek için geldik. Daha önce buranın yapılmasında ve hayata geçmesinde emeği olan eski İpekyolu Belediye Başkan V. Cemil Öztürk’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gerçekten çok güzel bir hizmet. Bizde bu hizmetin hem eski haline gelmesi hem de daha ileriye gitmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Şu an akademide Halk Eğitim Müdürlüğünden 22 eğitmen, belediyemizden 8 ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden 5 çalışan bulunmakta. Normal şartlarda 600 öğrenciye hizmet verecek kapasitede olan akademimiz ara dönemden kaynaklı nedenlerden dolayı 200 civarında kursiyere hizmet vermekte. İnşallah bugünden itibaren bu sayı artacak. Sadece İpekyolu ilçesinde değil, Tuşba ve Edremit ilçelerinde oturan ailelerimize de bu hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Engelli bireylerin hayatlarına dokunabilmek bizim için büyük önem taşıyor. Burada onları alıp aileleri ile birlikte misafir etmekten son derece memnun oluyoruz. Buradan ailelerin yüzündeki mutluluğu ve memnuniyeti görebiliyorum. İnşallah İpekyolu Belediyesi olarak bütün imkanlarımızı seferber ederek bu konuda her zaman sizlerin yayında olacağız. Buradan emeği geçen: Belediyemiz Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne, Halk Eğitim Müdürlüğüne ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Herkese tekrardan hoş geldiniz diyor, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Program, görme engelli bireylere “beyaz baston” hediye edilmesi ve Başkan Vekili Sinan Aslan’ın, akademide faaliyet gösteren atölyeleri gezmesinin ardından sona erdi.

Van Haber


van engelsiz yaşam akademisi sinan aslan van haber engelsiz yaşam merkezindeki faaliyetler ipekyolu belediyesi yoğun talep van gazetesi