Erçağlar,'Esnafa sahip çıkılmasını istiyoruz'

TAKİP ET

Van'da bulunan esnaf vatandaşlarla esnafın son durumunu öğrenmek için İsmail Erçağlar esnafımızla bir röportaj gerçekleştirdik. 

İş insanı İsmail Erçağlar, Van'ın son durumunu ve kısıtlama sonrası neler yaşadıklarını Van Gazetesi Habere açıkladı.

“TEK İSTEDİĞİMİZ ESNAF BORÇLARININ TEKRAR ERTELENMESİ”

İsmail Erçağlar;“Pandemiden sonra kısıtlamaların bir nebze kalkmasıyla esnaf olarak rahatladık. Daha önceden olan KOSGEB kredilerimizden dolayı ertelemelerin biraz daha uzatılmasını talep ediyoruz. Bu kredilerin bir anda yeniden başlaması ve pandemiden dolayı geçmiş dönemin borçlarında yeniden faizsiz ertelenmesini devletimizden talep edeceğiz.

Çünkü yaklaşık üç ay gibi bir sürede kapalı kaldık. Bunlardan dolayı ödemede zorlanıyoruz. Tek istediğimiz esnaf borçlarının tekrar ertelenmesi. Sektör olarak esnafın son durumu, düğün ve çeyiz sezonları biraz daha açılsaydı rahatlardık.

“ESNAFA SAHİP ÇIKILMASINI İSTİYORUZ”

Yapılması yasaklanan düğünlerden dolayı hareketlilik yoktu. Yasaklar belli çerçevelerde hafifleyince hareketlilik var. Onun dışında geçmişte olan sıkıntılardan dolayı şu anda bile hala o sıkıntıları çekmekteyiz. Geçmiş dediğimiz üç ay beş ay kapalı kaldığımız dönemden bahsediyoruz. 

Özellikle Ramazan Bayramında kapalı olduğumuzda çok büyük sıkıntı çekmiştik. Şu an tek sorunumuz bu esnaf kredilerinin üzerinde durulmasını istiyoruz. Son olarak eklemek istediğim esnafa sahip çıkılmasını istiyoruz. ”dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - SEVDA UZUNYOL
TUBİTTUM HABER MERKEZİ
 

esnaf van ismail erçağlar