Erdoğan, Türkiye inşa ettik

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Siyasette, ekonomide, askerî alanda kendi kararlarını kendi alan, kendi hedeflerini kendi belirleyen, kendi projelerini kendi uygulayan bir Türkiye inşa ettik. İnşallah en zorlu dönemi geride bıraktık. Artık, ektiğimiz tohumların hasadını toplamanın, verdiğimiz emeklerin karşılığını görmenin, yaptığımız fedakârlıkların bedelini almanın vaktidir” dedi.

Başta Giresun olmak üzere Karadeniz’de bazı illeri etkileyen afette hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifa dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hâlen arama çalışmaları süren vatandaşlarımızdan bir an önce mutlu haberler almayı temenni ediyoruz. Afetin duyulduğu andan itibaren, devletimiz tüm kurumları ve imkânlarıyla, halkımızın yanında yer almıştır” dedi.


“KAZANDIĞIMIZ HER BAŞARI, MİLLETİMİZİN ÖZ GÜVENİNİ YÜKSELTMEKTEDİR”

Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası’nda, 320 milyar metreküp rezerve sahip doğal gaz kaynağı keşfedildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin geleceği açısından hayati öneme haiz bu müjdeyi, geçtiğimiz Cuma günü, milletimizle paylaştık.  Tespit edilen rezervin, çok daha büyük bir kaynağın ilk habercisi olduğu yönünde kuvvetli bulgular var.  Yani, inşallah bu müjdenin devamı gelecek. Gazın fiilen milletimizin hizmetine sunulması 2023 yılını bulacak.  Önümüzdeki süreçte, Akdeniz’de de benzer müjdeli haberler alacağımızı ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

Savunma sanayiinden ticari kullanımlara kadar her alanda, Türkiye’yi hak ettiği seviyeye çıkartacak çalışmaları desteklediklerini ve teşvik ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Kazandığımız her başarı, milletimizin öz güvenini yükseltmekte, daha büyük projelere yönelmesini sağlamaktadır.  Yıllarca bu milletin önünü kesenlerin kullandığı araçların tümünü yerle yeksan ediyor, insanımızın önünde yepyeni ufuklar açıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maruz kaldığımız çifte standartlara, çiğnenen teamüllere, ihanet edilen değerlere, ayaklar altına alınan ilkelere rağmen, girdiğimiz yoldan geri dönmedik. Siyasette, ekonomide, askeri alanda kendi kararlarını kendi alan, kendi hedeflerini kendi belirleyen, kendi projelerini kendi uygulayan bir Türkiye inşa ettik.  İnşallah en zorlu dönemi geride bıraktık. Artık, ektiğimiz tohumların hasadını toplamanın, verdiğimiz emeklerin karşılığını görmenin, yaptığımız fedakârlıkların bedelini almanın vaktidir” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞMALARINI ŞÖYLE SÜRDÜ

22 Ağustos - 30 Kasım'da verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerin süresini 15 Aralık'a, tahakkuk eden vergilerin ödeme süresini de 31 Aralık'a kadar uzatıyoruz.

Afetin duyulduğu andan itibaren devletimiz tüm imkanlarıyla halkımızın yanında oldu. Hasar tespit çalışmalarının ardından yeniden inşa sürecine başlayacağız.

Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz rezervi
Karadeniz'de tespit edilen rezervin çok daha büyük bir kaynağın ilk habercisi olduğu yönünde kuvvetli bulgular var, inşallah bu müjdenin devamı gelecek.

Önümüzdeki süreçte Akdeniz'de de benzer müjdeli haberler alacağımızı ümit ediyoruz. Doğal gazın ucuzlaması ile konuttan sanayiye her alanda milletimizin cebine ilave kaynak girişi sağlayacağız

Yurt dışındaki altını ülkemize getirerek altın rezervimizi 3 kat artırdık.

Güneş enerjisi konusunda büyük bir hamle başlatıp hem yerli ve yenilenebilir enerji potansiyelimizi yükselteceğimizi, hem de atıl kaynakları ekonomiye kazandıracağımızı belirtmek istiyorum.

"Kendi projelerini uygulayan bir Türkiye inşa ettik"
Dışarı akıttığımız kaynakları artık kendi ülkemiz için kullanacağız. Türkiye'yi hak ettiği seviyeye çıkaracak projeleri teşvik ediyor ve destekliyoruz. Yapılamaz denilen ne varsa hepsini yaptık. Girdiğimiz yoldan geri dönmedik. Bütün engelleri sağlam duruşumuzla aştık. Bu zorlu mücadelede ülkemizin yanında yer alan herkese teşekkür ederim. Kendi projelerini kendi uygulayan bir Türkiye inşa ettik. Kendi halkının yanında olmayanları milletimize havale ediyorum. Maruz kaldığımız bunca saldırıya rağmen dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz.

Navtex açıklaması
Dışarıdaki senaryolara içeride figüranlık yapanlar önümüze engeller düzenler istedikleri kadar uğraşsınlar başaramayacaktır. Herkesin bir hesabı vardır ama hiç şüphesiz en büyük hesap sahibi Allah'tır. Biz Rabbimizin hesabına ram olduk. BM'ye deklare edilen kıta sahanlığı sınırları içinde Oruç Reis tarafından yürütülen sismik araştırmalarımızla ilgili seyir durumumuzun süresini 27 Ağustos'a kadar uzatmıştık. Nokta mı, virgül mü? Buraya ben şimdi bir virgül koyayım.

Yunanistan yetkisiz şekilde ve şımarıkça bir edayla kendi Navtex mesajını yayınlamıştır. Yunanistan'ın böyle bir ilana hakkı yoktur. Bölgede bulunan tüm gemilerin kıyı ve seyrini tehlikeye atan bir şımarıklıktır. Komşuluk ilişkilerine aykırı bu tutumuyla Yunanistan kendi kendini içinden çıkamayacağı bir kaosun içine atmıştır. Yunanistan'ı Türk donanmasının önüne atanların yarın yaşanacak sıkıntıda ortada görünmeyeceklerini Yunanlı komşularımızın bilmesini mülahaza ediyoruz. Bu bölgede hakkını ve hukukunu korumak konusunda çok daha kararlı hareket edecektir. Bundan sonra ortaya çıkacak sonuçlara katlanmaya çalışanlar Navtex'te karşımıza çıkacaklardır.
Türkiye 200 yıldır insan hakları, hukuk devleti gibi evrensel değerler haline dönüşen çizginin takipçisidir. Yaşadığımız kayıplara, acılara rağmen bu değerleri sonuna kadar korumayı ve yaşatmayı başarmış bir milletiz. Biz dost ve kardeş olarak gördüğümüz halkların güvenliği ve esenliği için kendi canımızı feda ediyoruz. Bu sağlam maya günümüzde aynı şekilde bize yön vermekte, istikamet çizmektedir. Bu erdemli duruş batının kurduğu demokratik ve ekonomik sistemin dünya çapında egemen olduğu gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Biz de Osmanlı'dan itibaren aşama aşama bu sistemin içinde yer almanın gayreti içinde olduk. Biz bu tercihi yaptık ama batının bize hiçbir zaman aynı hüsnüniyetle yaklaşmadığını da kabul etmek durumdayız. Hangi adımları atarsak atalım batı bizi hiçbir zaman kendisi gibi görmedi. Bu gerçeği AB tam üyelik sürecinde bizzat yaşamış bir kişiyim.

18 yıldır ülkede Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yaptım. AB ile olan görüşmelerin hep içinde oldum. Ama AB liderlerinin hep tutarsızlıklarıyla karşı karşıya olduk. Hiçbir zaman dürüst olmadılar, sözlerinin arkasında durmadılar. Ülkemizin tam üyeliği için hangi şartları önümüze getirdilerse tamam dedik, ne istedilerse yaptık, fakat sonuçta ortaya çıktığı gibi AB'nin bizi tam üyeliği yapmak gibi ta başından itibaren niyeti yoktur.

AB'nin bir değerler bütünü değil bir grup ülkenin saplantısının esiri bir yapı olduğunu gördük. Ülkemize karşı teröristleri destekliyor. Yunanistan'danr FETÖ, PKK giriyor, gittiği yer neresi? Almanya. Bir diğer kısmı Fransa'ya gidiyor. Onlara ev sahipliği yapıyorlar. Dostluk bu mu? Bunlarla oturduğumuzda maalesef inkar ediyorlar. Her türlü sapkınlığı destekliyorlar.

Türkiye'ye karşı sergilediği ikiyüzlü tavır AB'nin sonunun da ilanı olmuştur. Artık dünyada hiç kimse buna bir değerler manzumesi olarak bakmıyor. Bu ülke yıllarca NATO ittifakının doğu kanadının en önemli ülkesi olan Türkiye'yi terör örgütleriyle mücadelesinde yalnız bırakmıştır. Ne yazık ki bir terör devleti kurulmasının da önünü açtılar. Bu terör devletinin kurulmasıyla ilgili olarak her türlü silah desteğini binlerce kamyonlarla Fırat'ın doğusuna yığdılar.


DETAYLAR GELİYOR....

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - HİKMETULLAH YETKİN

ETRİKOD 

cap d agde,
cap dagde,
çıplaklar kenti,
cap d'adge,,
amerika koronavirüs vaka sayısı,
rusya koronavirüs vaka sayısı,
vfs fransa,
türkiye abd saat farkı,
kapıkule iletişim,
sağlık bakanlığı yurtdışı covid testi,
fransa sağlık bakanı,
sağlık bakanlığı e posta sistemi,
sağlık bakanlığı korona testi nerede yapılır,
italya test sayısı,
turkiye koronavirüs vaka sayısı,
saglik baknligi,
kayit kodu saglik bakanligi,
fransa sağlık bakanlığı,
erdoğan müjde,
doğalgaz,
recep tayyip erdoğan,
türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi,
türkiye'nin yıllık doğalgaz ihtiyacı,
müjde,
fatih sondaj gemisi,
erdoğan,
türkiye yıllık doğalgaz tüketimi,
tayyip açıklama,
reuters,
320 milyar metreküp,
turkiyenin yillik dogalgaz tuketimi,
tayyip erdoğan,
rusya doğalgaz rezervi,
tayyip,
erdoğan'ın müjdesi,
erdoğan açıklama,
erdoğan'ın müjdesi nedir,
tayyip müjde,
tayyip erdoğan müjde,
rte,
türkiye yılda kaç metreküp doğalgaz tüketiyor,
türkiye yıllık doğalgaz ihtiyacı,
rte açıklama,
ösym giris,
personeltemin,
deniz harp okulu,
msu,
msü sonuç,
msü mülakat sonuçları,
msü sonuçları,
personel temin sistemi,
msü sağlık mülakatı,
msü sınav sonuçları,
msü pertem,
dho,
msb msü,
msü asil yedek listesi,
msü sonuçları 2020,
msü sağlık mülakatı 2020,

erdoğan cap d agde cap dagde çıplaklar kenti cap dadge amerika koronavirüs vaka sayısı rusya koronavirüs vaka sayısı vfs fransa türkiye abd saat farkı kapıkule iletişim sağlık bakanlığı yurtdışı covid testi fransa sağlık bakanı sağlık bakanlığı e posta si