Erdoğan Özel, Van Gölünün en önemli yaşam kaynağı var

TAKİP ET

Van Gölü ve Van Turizmi adına başarılı işlere imza atan Van Gölü Aktivistleri Derneği 5'inci yılında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Van Haber/ Yunus Tuğrul– Gölü Aktivistleri 5’inci yılında 500’den fazla üye ve binlerce gönüllüsüyle Van Gölü koruma kanununa ilişkin çalışmalarını, Van’ın tanıtımı ve turizmine yönelik çalışmalarını dur durak bilmeden sürdürüyor. Dernek Başkanı Erdoğan Özel  Van basın’a yaptığı açıklamada Van Gölünün en önemli yaşam kaynağı olduğunu kaydetti.

Van Gölü koruma kanununa ilişkin yapılan çalışmaları anlayan Özel, Geçtiğimiz 2020 yılında pandemiden dolayı maalesef ilimiz, ülkemiz ve tüm dünya çok ciddi sıkıntılar yaşadı, bunun yanı sıra deprem ve benzeri felaketlerde yaşadık 2020 yılında. İnşallah 2021 yılı bize daha sağlıklı daha huzurlu ve güzel bir yıl olmasını temenni ediyorum. Van Gölü Aktivistleri bu yıl 5 yılını tamamlamış oluyor.

500 üzerinde resmi üyesiyle binlerce gönüllüsüyle Van Gölü etrafında yapılanmış yönetim kurulu Van Gölü etrafında ikamet eden gönüllülerden, resmi üyelerden oluşan bir derneğiz. Erciş’te, Ahlat’ta, Adilcevaz’da, Tatvan’da Gevaş’ta ve Van Merkez’de olmak üzere her yerden yönetim kurulu üyelerimiz var.

2020 yılında korona virüse rağmen biz yine çalışmalarımızı aksatmadık. Van Gölü odaklı, Van Gölünün korunması ve tanıtılması, geleceğe taşınması için etkinlikler yaptık. Bu etkinliklerden bazılarını şehrin dışına taşıdık, Van Gölü için Türkiye’yi pedallıyoruz diye bir etkinlik yaptık.  Buradan İzmir, İzmir’den Antalya’ya 15 gün süren bir tanıtım etkinliği yaptık, yaptığımız bu çalışmayla birlikte güzel karşılandık ve Van Gölü tanıtımı için güzel bir çalışma oldu. Geçtiğimiz güzergahlarda spor kuruluşlarıyla, kulüplerle bir araya gelip Van Gölünün güzelliklerini onlara anlattık. Bizim odağımız Van Gölü’dür Van Gölü binlerce yıllık bir tarihiyle içinde ve dışına hayat veren Van Gölü Havzasını oluşturan en önemli yaşam kaynağımızdır” dedi.


VAN GÖLÜ’SÜZ BİR VAN VE BİTLİS DÜŞÜNÜLEMEZ

Van Gölü’süz bir Van ve Bitlis düşünülemez diyen Özel, “bizim burayı yaşanabilir ve güzel kılan en önemli değerimiz ve en önemli zenginliğimiz Van Gölüdür. Derneğimizin kuruluş amacı yüz binlerce yıldır günümüze kadar gelmiş olan bu emaneti bu insanlık mirasını geleceğe taşımaktır.

Bunun için özellikle kirliliğinin önlenmesi, Gölden daha fazla faydalanmamız, bunu hem ekonomiye çevirmemiz, hem sağlığa dönüştürme, hem de bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak neler yapılabilir diye etkinlik ve çalışmalar kapsamında bir düşüncemiz ilkelerimiz veya amacımız bu doğrultuda. Bununla ilgili etkinliklerimiz devam ediyor. Yaptığımız çalışmalarla Van Gölü Koruma kanunuyla ilgili başarı elde ettik, Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi Van Gölü Koruma Kanununa ilişkin çalışmaları bire bir takip ediyor.

Buradan emek veren Gülşen Orhan hanımefendiye de teşekkür ediyoruz. Van Gölü hepimizin meselesi ve biz bizim yaptığımız çalışmalarda tüm kurum ve kuruluşlar, odalar, STK’lar, İş dünyasından iş adamlarımız hepsi destek verdi.” Diye konuştu.

Özel yaptığı açıklamada, “Beş yıldır Van’da hizmet veren bir derneğiz, sabit bir yerimiz olmadı yıllarca, hep kahvelerde, kafelerde toplantılar düzenlemek zorunda kaldık. Misafirlerimizi hep bu tür mekanlarda ağırlıyorduk bu anlamda büyük bir eksiğimiz vardı. Biz büyük bir aileyiz, sadece Van’da hizmet veren bir dernek değiliz, Van Gölü havzası içinde bulunduğumuz tüm illerde varız.  Sabit bir ofisin olmayışı bize bir külfetti, en son karar verdik, Van merkezde bir ofis açalım, bir adresimiz olsun, son bir yıldır bir araya gelme olanağı da yoktu bu arada bizde bir ofis açalım dedik. Misafirlerimizi burada ağırlamaya başladık. Küçük bir yer tuttuk ama ileri ki zamanlarda ihtiyaç olursa daha büyük bir ofise geçebiliriz, korona virüs tedbirleri kapsamında misafirlerimizi ağırlamaya başladık. Yerimiz İpekyolu ilçesinde eski İstanbul Hastanesi arkası Faruk Levent İş Merkezi A blok kat 4’te tüm doğasever, Van Gölüne gönül veren tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.” Dedi.

van erdoğan özel van gölü